Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Герман щодо FEMEN: українська жінка вміє поставити чоловіка на місце, не знімаючи сорочки

Радник Президента України Ганна Герман вважає, що діяльність активісток руху FEMEN «має право на існування».

Про це вона сказала в ефірі Радіо Свобода.

«Те, що роблять ці молоді дівчата, – це теж має право на існування, це своя форма реалізації у суспільстві, це їхня форма самоствердження. У нас є свобода вибору і ми не можемо забирати у них це право. Хоча традиційно українська жінка вміла ставити і середовище, і чоловіків на місце у дуже делікатний спосіб», – зазначила Герман, коментуючи інцидент у телеефірі за участі активістки руху й регіонала Вадима Колесніченка.

Водночас вона наголосила, що протест FEMEN – «це протест не в жіночий спосіб». «Жінка в Україні має інші способи на реагування. Вона вміє і знає, як поставити чоловіків на місце так, щоб для цього було необов’язково знімати сорочку», – додала керівник головного управління з гуманітарних і суспільно-політичних питань Адміністрації Президента України.

5 березня в ефірі телепрограми Шустер live активістка руху FEMEN Олександра Шевченко побилася з народним депутатом від Партії регіонів Вадимом Колесніченком. Парламентар пізніше наголосив, що не планує вибачатися перед Шевченко за образливі висловлювання на її адресу, бо вважає FEMEN «убогим комерційним проектом». У русі натомість наголосили, що підтримують дії своєї учасниці.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ