Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Герою Карпатської України поставили пам’ятник на малій батьківщині

14 березня в селі Чинадієві Мукачівського району Закарпатської області відкрили пам’ятник одному із останніх карпатських січовиків, члену ОУН Михайлу Петричку, повідомила Українська інформаційна служба.

Це стало можливим завдяки ініціативі ВМГО «Молодіжний Націоналістичний Конгрес», який організував збір коштів на спорудження пам’ятника герою Карпатської Січі. На пам’ятник зібрали близька 20 000 грн, жертвували як громадські діячі, журналісти, підприємці, так і політичні партії та бізнес-установи. Це дало можливість встановити мармуровий монумент – козацький хрест з плитою, на якій вигравіювано герб Закарпаття та написано основні біографічні віхи «січовика».

На відкритті пам’ятника були присутні понад 30 осіб, серед яких громадські діячі, депутати місцевих рад, журналісти. Багато було молоді. На жаль, місцева влада ніяким чином не долучилася до організації зі спорудження та відкриття пам’ятного знаку.

Як зазначив під час урочистого відкриття голова Молодіжного Націоналістичного Конгресу Сергій Кузан, лише навчившись цінувати таких людей як Петричко, ми навчимось цінувати ту справу, якій вони безоглядно присвятили все життя, навчимось цінувати Батьківщину.

«Відкритий сьогодні пам’ятник хай стане підтвердженням того незгасимого вогню в серцях усіх нас, і наших нащадків. Хай могила Михайла Петричка стане символом горіння душі, і пересторогою від безхребетного животіння», - наголосив Сергій Кузан.

Він також зачитав слова пошани від Народного депутата України Миколи Кульчинського; екс-міністра закордонних справ України Бориса Тарасюка; Інституту політичної освіти в особі Солонтая Олександра; ВМГО «СУМ в Україні», Ліги Українок Канади в особі Христини Бідяк, Організації Оборони Чотирьох Свобід України в особі голови Степана Качурака (США); СКУДО в особі секретаря організації Бориса Потапенка та інших відомих осіб та організацій.

Нагадаймо, Михайло Петричко помер 20 липня минулого року в Чинадієво на 88-у році життя.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ