Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Волинь

Гідність та свобода – те, що робить нас людьми

1/3
Нацгвардійці, які виконують завдання в районі проведення операції Об’єднаних сил, зустрілися з учнями Маяківської школи. Бесіду приурочили до Дня Гідності та Свободи, що відзначається в Україні 21 листопада 2014 року.

Революція Гідності та неоголошена війна Росії проти України, загальнолюдські цінності та боротьба за них. Бійці Слов’янського полку поділилися зі школярами міркуваннями про те, що для них є гідність та свобода та чому вони обрали шлях військового.

«Діти питали мене, чому я став військовим. Я розповів їм про події лютого 2015 року. Тоді у мирне звільнене місто прилітали ворожі «Смерчі», гинули люди, був хаос. Я тоді навчався у Краматорську на будівельника, і опинився просто у вирі тих подій. Це була поворотна точка у моєму житті, власне тому, я й пішов у військо»,- розповів водій батальйону спецпризначення «Донбас» Олександр Лісний.

Молодь цікавилася переважно прикладним аспектом військового життя: озброєнням, спорядженням, технікою, умовами служби. Проте, моральні питання, учнів турбують не менше.

«Неоголошена війна на Сході України триває не один рік. Світова спільнота потроху оговтується від нахабності Росії. Повільно, але все впевненіше починає кваліфікувати дії РФ, як агресивні, а сам військовий конфлікт - як міжнародний. Чи не щодня ЗМІ називають імена політиків завербованих російськими спецслужбами. Світ починає розуміти, що цей «спрут» простяг свої щупальця в усі куточки планети, - пояснив заступник командира роти Ярослав Грішаков. - Українці платять високу ціну за свою незалежність: людськими життями, втратою територій, фронтовим лихоліттям. Але гідність та свобода – це те що, робить нас людьми».

Бійці розповіли школярам що таке Національна гвардія, чому люди йдуть сюди служити, чим займаються та в яких умовах служать. Такі зустрічі, для Маяківської школи не в новину. Педагоги регулярно запрошують військових для спілкування з дітьми.

«Десять звичних заходів, які проводимо ми, по ефективності дорівнюють одному за участі військових. Це ж особистий приклад, а особистий приклад - у вихованні «номер 1». Діти довіряють воякам, вони, і це природньо, поважають сміливих людей. Але сама тема війни для дітей, які її пережили, травматична. І не лише для них, але й для нас - дорослих», - розповіла директор Маяківської ЗОШ Алла Драннікова від імені своїх вихованців та колег.

Разом переможемо!

Слава Україні!

Прес-служба угруповання НГУ ОС

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ