Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У День Гідності та Свободи у Львові відбулася мистецька акція

У День Гідності та Свободи у вівторок, 21 листопада, у Львові відбувся пам’ятний захід, присвячений десятій річниці початку подій на київському Майдані Незалежності. Під час мистецької акції присутні спільно вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні та усіх, хто загинув за Україну. Про це повідомили у пресслужб ЛОР.

До заходу долучилися керівництво ОВА, депутати Львівської обласної ради Олег Дуда, Павло Ткачук, Юрій Раделицький.

«10 років тому на площі біля пам‘ятника Шевченкові стояв львівський майдан. Тут єдналися люди, які розуміли, що майбутнє держави визначає народ і були готові за це боротися. Тож саме тут львів‘яни вшанували подвиг Героїв Небесної Сотні. Цей вечір – ще один болючий спомин про ціну, яку ми платимо за нашу свободу, за життя…», - сказав депутат Олег Дуда.

«Саме 10 років тому, у самому серці нашої країни – на київському Майдані Незалежності, мирний мітинг студентів розпочав новий етап боротьби українців за свідомий вибір бути вільними й незалежними, жити у європейській демократичній державі, де привілеюють права і свободи людини. За лічені дні Майдан розрісся до сотень тисяч мітингувальників, а події зими 2013-2014 року назавжди змінили хід історії, нашу державу та кожного українця, вчергове продемонстрували всьому світові незламний дух всього українського народу.

Сьогодні українці подовжують боротись за майбутнє своєї держави. Як це робили цілі покоління борців за вільну Україну», - підкреслив Павло Ткачук.

«Вшановуючи світлу пам’ять усіх, хто загинув за Україну, пригадав найяскравіші моменти подій десятирічної давнини, що дали поштовх новому витку національної-визвольної боротьби українців», - зауважив Юрій Раделицький.

У межах заходу співак Shumei виконав пісні, які звучали на Євромайдані. Учасникам акції також продемонстрували фільм про події часів Революції Гідності: від початку мирних протестів до побиття студентів силовиками.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ