Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Гірські велосипеди: найпопулярніші види

Гірські велосипеди (МТВ) — це зручний засіб пересування не лише на природі, але й у міських умовах.

Такі байки бувають декількох видів, що дозволяє підібрати саме той, що буде відповідати всім потребам велосипедиста. За посиланням https://veloplaneta.ua/ua/gornye ви знайдете надійні моделі від перевірених брендів. Які бувають гірські велосипеди  — розповідаємо далі.

Які є види гірських велосипедів?

Залежно від стилю їзди та умов використання виокремлюють декілька видів гірських велосипедів. Усі вони мають певні особливості в конструкції та специфікації.

ATB (All Terrain Bikes)

Гірський велосипед ATB — це оптимальний варіант для новачків. Такий байк може бути обладнаний переднім амортизатором, сталевою або алюмінієвою рамою. Завдяки цьому він здатний витримати помірне навантаження — наприклад, під час поїздки в лісі, парку чи просто за містом. Проте для дійсно екстремальних умов ATB не підійде.

Крос-кантрі

Такі велосипеди актуальні для швидкої їзди в складних умовах. Вони відрізняються легкістю, міцністю та наявністю одного або двох амортизаторів. Завдяки цьому крос-кантрі є універсальним байком, на якому можна їздити практично в будь-яких умовах.

Даунхілл

До категорії належать спортивні велосипеди, які призначені для швидкісного спуску з гір. Такі байки мають великий хід передньої та задньої підвіски, широкі колеса, міцну будову та велику вагу. Це чудовий велосипед для гір, проте для довготривалої поїздки він не підходить.

Дьорт-джампінг

Велосипеди для дьорт-джампінгу є певною комбінацією моделей крос-кантрі та даунхілл. Вони мають низьку надійну раму та середній хід підвіски, що дозволяє використовувати їх для стрибків, спусків чи подолання перешкод в екстремальних умовах. Для звичайного застосування такі спортивні байки не підходять.

Чим гірський велосипед відрізняється від інших?

Упізнати гірський велосипед доволі легко. Для цього варто звернути увагу на такі характеристики:

  • рама — гірські байки зазвичай отримують легку міцну раму;
  • перемикач швидкості — байки для гір мають передній та задній перемикачі швидкості (сумарна кількість передач складає від 18 до 27);
  • амортизатори — присутні в усіх моделях, можуть бути лише спереду або на двох колесах.
 

Для більшості велосипедистів універсальними байками є ATB та крос-кантрі. Знайти різноманітні моделі можна в інтернет-магазині «Велопланета».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ