Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Глава МЗС Британії закликав НАТО виявляти далекоглядність у процесі стримування Росії

НАТО має «виявляти далекоглядність» в адаптації засобів для стримування «російських схем агресії».

Про це заявив міністр закордонних справ Великої Британії Домінік Рааб, виступаючи з промовою на Парламентській асамблеї НАТО в Лондоні, повідомляє Deutsche Welle, передає Громадське.

За словами Рааба, НАТО доводиться стикатися і боротися зі «все більш агресивною Росією». Як приклад агресії він назвав анексію Росією українського Криму, кібератаки на європейські держави та напад на колишнього подвійного агента Сергія Скрипаля в Солсбері.

Глава британського МЗС також вказав, що НАТО вже вжила певних заходів. Йдеться, зокрема, про посилення контингенту в Естонії, збільшенні підтримки Грузії і України, а також про присутність сил Північноатлантичного альянсу в Чорному морі.

Разом з тим Рааб попередив про нову, інноваційну кіберзагрозу з боку РФ.

«Але в цьому мінливому середовищі ми повинні дивитися в майбутнє, ми повинні мінятися разом з ним. Росія вже демонструє нову, інноваційну кіберзагрозу своєю безрозсудною і безвідповідальною діяльністю», — наголосив він.

Водночас Рааб додав, що НАТО необхідно знайти підхід, який дасть можливість поліпшити відносини з Москвою, «якщо і коли Росія продемонструє свої серйозні наміри, готовність і здатність співпрацювати, підтримуючи міжнародний закон, а не зневажаючи його».

Нагадаємо, спецслужби західних країн виявили, що за отруєнням Скрипалів та низкою інших дестабілізуючих інцидентів у Європі стоїть російська група агентів з Головного розвідувального управління (ГРУ).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ