Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Глава МЗС Словаччини висловився на підтримку запровадження безвізового режиму для громадян України

Президент України Петро Порошенко провів зустріч з Віце-прем’єр-міністром, Міністром закордонних справ та з європейських питань Словацької Республіки Мирославом Лайчаком, який перебуває в Україні з робочим візитом. Повідомили Гал-інфо в прес-службі Президента України.

Співрозмовники обмінялися думками з важливих питань двосторонніх відносин та міжнародного порядку денного, зокрема обговорили безпекову ситуацію та питання імплементації Мінських домовленостей. Глава держави наголосив на важливості міжнародної єдності та солідарності з Україною у питанні щодо необхідності повного виконання Мінських домовленостей та продовження санкцій щодо Росії через їх невиконання.

Президент поділився враженнями від свого візиту до Берліну та переговорів із Федеральним канцлером Ангелою Меркель. «Я дуже задоволений тим фактом, що в цих дуже непростих обставинах лідери Європейського Союзу знаходять час та зусилля тримати Україну серед найвищих пріоритетів європейського порядку денного», – відзначив Петро Порошенко.

Президент висловив вдячність Словаччині за підтримку суверенітету та територіальної цілісності України, а також за надання гуманітарної допомоги нашій державі у розмірі 2,9 млн євро.

Співрозмовники приділили особливу увагу обговоренню питань енергетичної безпеки. Президент України подякував керівництву Словаччини за збільшення обсягів реверсних поставок газу в Україну. «Ми пройшли першу зиму без російського газу. Ми скоротили споживання на 21 відсоток у порівнянні з минулим роком. Ми запроваджуємо енергетичну диверсифікацію та енергетичну незалежність», – сказав Петро Порошенко.

Президент України та Глава МЗС Словаччини наголосили на неприпустимості реалізації проекту «Північний потік – 2».

Окрему увагу було приділено алгоритму взаємодії двох країн на євроінтеграційному напрямку в контексті головування Словаччини в ЄС у другій половині 2016 року.

Співрозмовники відзначили важливість відкриття спільних пунктів контролю на українсько-словацькому кордоні, що дозволять полегшити проходження процедур для громадян.

Глава МЗС Словаччини висловився на підтримку запровадження безвізового режиму для громадян України з боку ЄС.

Мирослав Лайчак наголосив на готовності його країни ділитися досвідом з Україною на шляху європейських трансформацій та допомагати Україні у цьому.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ