Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Глава Нацбанку Валерія Гонтарева оприлюднила свою декларацію про доходи

Сьогодні на сайті Національного банку України опубліковано Декларацію про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру (далі – Декларація) Голови Національного банку України Валерії Гонтаревої. Декларація оприлюднюється відповідно до Закону України "Про засади запобігання і протидії корупції".

Голова Національного банку України у 2015 році отримала сукупний дохід у розмірі 26,8 млн. гривень, із них майже 6 млн. гривень –податок та військовий збір до сплати в бюджет України.

У 2015 році сума заробітної плати Голови Національного банку України до оподаткування та сплати військового збору становила 1,754 млн. гривень. Минулого року із заробітної плати Голови Національного банку було сплачено до бюджету податок на доходи у розмірі близько 340 тис. гривень та утримано військовий збір у розмірі 26,3 тис. гривень.

У 2015 році Голова Національного банку України від продажу своєї частини акцій ICU Holdings Limited (далі – ICU) отримала 23,518 млн. гривень.

Як уже повідомлялося, у 2014 році перед тим, як очолити Національний банк України, Валерія Гонтарева продала свою частину акцій ICU. Перший транш вона отримала у 2014 році та сплатила всі необхідні податки.

Другий транш за продаж акцій надійшов у 2015 році. Ці кошти задекларовано у позиції 18 розділу II Декларації. Валерія Гонтарева подала до Державної фіскальної служби податкову декларацію, у якій зазначила отриманий від продажу акцій дохід, із них податки та військовій збір до бюджету України дорівнюють 4,704 млн. гривень та 353 тис. гривень відповідно.

Ці кошти Валерія Гонтарева розмістила на депозит у ПАТ "Укрексімбанк" (позиція 46 розділу V Декларації). На кінець 2015 року сума на депозитних рахунках Голови Національного банку України становила 44 млн. гривень.

За депозитами Голова Національного банку України у 2015 році отримала відсотки в розмірі 1,507 млн. гривень. Із цієї суми Валерія Гонтарева сплатила податок на дохід від депозитів у розмірі 380 тис. гривень та військовий збір у розмірі 28,5 тис. гривень.

У 2015 році нерухоме майно Голови Національного банку України залишилося без змін. Валерія Гонтарева володіє земельною ділянкою площею 900 кв. м., житловим будинком площею 250 кв. м. та квартирою площею 106 кв. м. Цією нерухомістю Валерія Гонтарева володіла і в 2014 році, до призначення на посаду Голови Національного банку України. 

У 2015 році не було змін і щодо нерухомості, якою володіють члени сім’ї Голови Національного банку України. 

Голова Національного банку володіє двома автомобілями: Porsche Panamera 2012 року випуску та Porsche Cayenne 2013 року випуску. Ці автомобілі Валерія Гонтарева придбала ще до її роботи у Національному банку України. У 2015 році Голова Національного банку сплатила за них транспортний податок у розмірі 50  тис. гривень. 

У членів сім’ї Валерії Гонтаревої є автомобіль Toyota Land Cruiser 2006 року випуску. У 2015 році члени її родини продали свій другий автомобіль Porsche Cayenne 2007 року випуску за 749,3 тис. гривень. Отримані від продажу кошти вказані у Декларації як дохід членів сім’ї (позиція 16, Розділ II). 

За 2015 рік витрати Голови Національного банку України становили 1,2 млн. гривень, із них 300 тис. гривень – витрати на утримання рухомого та нерухомого майна (комунальні послуги, пальне та транспортні витрати) і 900 тис. гривень – інші витрати.

Сканована копія декларації

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ