Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Глава УГКЦ оприлюднив постанови Синоду Єпископів УГКЦ, що проходив у Львові

Глава УГКЦ, Блаженніший Любомир Кардинал Гузар, Верховний Архієпископ Києво-Галицький сьогодні, 29 вересня 2006 року, оприлюднив усім Владикам, отцям, ченцям і черницям, а також мирянам помісної Української Греко-Католицької Церкви постанови Патріаршого Синоду Єпископів УГКЦ, що проходив в смт. Брюховичі поблизу Львова з 13-го до 20 вересня 2006 року.
 «Однією з проблем, з якою ми зіткнулися під час Синоду, це збентеження серед вірних церкви щодо того, хто ми є, яке наше завдання, тому першою постановою є визначити як основу нашої ідентичності те, що ми є церквою свого права; що ми є вповні об'єднаними з наступником святого Петра — Єпископом Риму; що ми є носіями східнохристиянського благочестя візантійської традиції з часу Володимирового хрещення; що ми покликані сприяти повному взаєморозумінню двох християнських традицій — візантійської і латинської», — зазначив Глава УГКЦ.
 Наступними постановами Синоду є: доручити Владиці Степанові (Меньку) до 1 серпня 2007 року опрацювати Статут Літургійної, комісії  і  розіслати   владикам  для  розгляду  та  подання  зауважень   і   прийняти  його на наступному Патріаршому Синоді; взяти до уваги звіт про підготовку Катехизму УГКЦ та благословити дальшу роботу над цим виданням. В усіх єпархіях і екзархатах створити робочу групу з богословів, катехитів, філологів та інших фахівців  на чолі з  правлячим єпископом для аналізу робочого тексту Катехизму УГКЦ «Христос - наша Пасха» і до 31  березня 2007 року подати свої письмові зауваження та пропозиції до секретаріату. У Західній Європі, у всіх осередках, де є українці-заробітчани, включити в пасторальну опіку катехитичне служіння через діяльність суботніх та недільних шкіл.
 Для належного приготування до Патріаршого собору 2007 року, присвяченого питанням молоді, затвердити Статут Патріаршого собору 2007 року «Молодь у Церкві   третього тисячоліття»; встановити, що Патріарший собор 2007 року проходитиме 14-19 серпня в м. Києві; упродовж 2007 року в неділі і свята під час Святої Літургії виголошувати в єктенії окреме молитовне прохання за молодь, за добрі та ревні покликання до монашого і священичого стану; доручити секретаріатові Патріаршого собору 2007 року організувати форум молодіжних християнських організацій, рухів та спільнот УГКЦ; перед проведенням Патріаршого собору 2007 року в усіх парафіях УГКЦ провести тиждень євангелізації молоді; провести в червні 2007 року Всеукраїнську молодіжну прощу до Зарваниці як одну із важливих акцій духовної підготовки до Патріаршого собору 2007 року, присвяченого питанням молоді.
 Під час Патріаршого собору провести з'їзд молоді з поселень та України, в якому візьмуть участь близько 1000 осіб.
 Благословити участь офіційної делегації молоді УГКЦ у Всесвітньому дні молоді в Сіднеї (Австралія) у 2008 році та доручити Комісії у справах молоді створити оргкомітет УГКЦ щодо приготування до цього Дня.
 Згідно  з   каноном   1062   Кодексу   канонів  Східних  Церков   призначити   Владик   Софрона (Мудрого), Діонісія (Ляховича) та Володимира (Ющака) членами Патріаршого трибуналу. Згідно  з  каноном   1062   Кодексу  канонів  Східних  Церков,  призначити   Владику  Діонісія (Ляховича) Генеральним керівником управління справедливості Патріаршого трибуналу.
 Доручити Владиці Глібові (Лончині) разом із головами комісій перевірити стан виконання рішень Синодів від 1996 року.
 Просити Блаженнішого Любомира створити організаційний комітет з відзначення 200-ліття перенесення Митрополичої катедри з Києва до Львова.
 Затвердити текст листа-запрошення до Святішого Отця Венедикта XVI відвідати Україну із пастирським візитом. Затвердити текст листа до Президента України Віктора Ющенка, а також до голів Православних Синодів, Комунікату Синоду Єпископів УГКЦ.
 Ці рішення вступають у дію 14 жовтня 2006 року, на свято Покрови Пресвятої Богородиці.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ