Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Glovo запустила перший мікрофулфілмент центр у Львові

Сервіс Glovo запустив свій перший мікрофулфілмент центр у Львові, оскільки компанія розширює свій підрозділ «Q-commerce» (Quick-commerce), і тепер споживачі можуть замовляти продукцію у своїх улюблених супермаркетах, сусідніх локальних магазинах через додаток.

Про це розповіли під час сьогоднішньої презентації одного з таких центрів, що знаходиться на проспекті Чорновола, 101. 

Фото: Гал-інфо
Фото: Гал-інфо
Фото: Гал-інфо
Фото: Гал-інфо
Фото: Гал-інфо
Фото: Гал-інфо
1/3

Сервіс доставки Glovo працює більш як в 20 країнах світу, розпочавши роботу в 2015 році, зокрема на ринку України компанія з’явилась в 2018 році. Через мобільний додаток клієнти можуть замовити будь-який товар невеликого розміру вагою до 9 кг. Переважно це доставка їжі, однак компанія має розширений асортимент товарів. Після оформлення замовлення користувач має можливість відстежувати переміщення кур'єра на маршруті в режимі реального часу.

Цьогоріч компанія запустила в Україні мережу мікрофулфілмент центрів «Glovo Express». Як розповів генеральний менеджер Glovo в Східній Європі і Центральній Азії Дмитро Расновський, такі центри є вже у 4 українських містах-мільйонниках — Києві, Одесі, Харкові, Дніпрі, а тепер і у Львові.

Що це за мікрофулфілмент центри? 

Мікрофулфілмент центри або як їх ще називають Dark stores - магазини, в яких розташовані товари певного асортиментного ряду. Вони закриті для споживачів і працюють виключно для збирання замовлень “пікерами” (збирачами замовлень) і видачі кур`єрам.

“Ми хочемо бути не тільки з доставкою готової їжі з ресторанів. Адже якщо ми хочемо показати гарний сервіс, то один з напрямів є мікрофулфілмент центри, де ми контролюємо все: збір, асортимент і ще багато аспектів. Також Glovo використовує новітні цифрові технології і спеціальні ресурси, щоб забезпечити найшвидші терміни доставки, а клієнтам можливість отримання замовлення приблизно за 30 хвилин”, - розповів Дмитро.

Зокрема в асортименті є товари таких категорій як: бакалія, солодощі та снеки, молочні продукти, товари для дітей, безалкогольні та алкогольні напої, тютюнові вироби, товари для тварин та засоби особистої гігієни. Поступово товарну лінійку розширили продукцією обмежених термінів споживання: свіжим м’ясом і рибою, овочами та фруктами тощо. 

Фото: Гал-інфо
Фото: Гал-інфо
Фото: Гал-інфо
Фото: Гал-інфо
Фото: Гал-інфо
Фото: Гал-інфо
1/3

На сьогодні процес збирання товарів в “Glovo Express” займає до 1,5-2 хвилин завдяки наявності власних і спеціально обладнаних приміщень компанії. Це впливає на зменшення часу доставки товарів до 20 хвилин з моменту оформлення користувачем замовлення у додатку Glovo. 

В подальшому у Львові планують відкрити ще 2 таких мікрофулфілмент центри аби усі користувачі мали можливість скористатись такою пропозицією як “Glovo Express”, адже зараз доставка з нового львівського мікрофулфілмент центру покриває місто на 30%. 

Варто зазначити, що компанія розпочала співпрацю з першим в Україні банком їжі “Тарілка”, що знаходиться у Львові, і як зазначив Дмитро Расновський, планують й роботу з локальними виробниками. 

Також компанія почала будувати технологічний хаб - інженерний центр, який працюватиме над удосконаленням платформ для сервісу Glovo. Як розповів Дмитро Расновський, наразі компанія планує найняти близько 50 розробників, але в майбутньому число місць збільшиться.

“Ми почали з Києва, проте ми з командою розуміємо, що є великі шанси, що ми підемо й в інші великі міста і Львів один з напрямів, тому що видно настільки в місті розвинена індустрія і технології, тому можливо ми відкриємо підхаб й тут”, - зазначив Расновський. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ