Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

ГМ “Опора” протестує проти незаконних будівельних робіт, проведених в колишньому приміщенні гауптвахти на вулиці Підкови, 1

Громадянська мережа “Опора” провела акцію протесту, спрямовану на привернення уваги громадськості до незаконних будівельних робіт, проведених в колишньому  приміщенні гауптвахти на вулиці Підкови, 1.  Зокрема, пікетувальники розклеїли плакати із закликами зупинити свавілля чиновників та руйнацію архітектурної спадщини міста, намалювали знаки питання на паркані, які символізують звернення до влади “Що очікує на  Львів?” і стукали по паркані пластиковими пляшками. 
 “Приміщення колишньої гауптвахти є пам’яткою архітектури, а її просто калічать. Ми вже маємо масу випадків, коли історичну спадщину ламають  або  знищують. Ми подали запит до управління охорони історичної спадщини щодо дотримання реставраційного проекту, затвердженого управлінням. Виявилося, що роботи проводяться зі значними порушеннями і будинок просто нищать”, - повідомив “Гал-info”  активіст ГМ “Опора” 
“Ми зафіксували відступлення від затвердженого нами проекту  і ще в травні дали приписи ТзОВ “Фієста-фантастика”, яке займається реставрацією цього приміщення, щодо неправомірності проведених робіт. Все ще можна виправити і цього тижня ми знову надіслали приписи до реставратора, проте поки що ніякої реакції немає. Тому про всяк випадок надіслали відповідні документи в Державний архітектурно-будівельний нагляд. Якщо реставратор не виконає приписів, то на нього буде накладено значні штрафні санкції і  буде притягнуто до адміністративної відповідальності,”- повідомив “Гал-info” начальник управління охорони історичної спадщини Андрій Левик. 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ