Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

«Голос» розпочав інформаційну кампанію протидії насиллю

Команда фахівців партії «Голос» розробила інформаційні стенди. Розроблені постери стали відповіддю на випадок насилля над дитиною, що стався у червні у Львові.

За результатом онлайн дискусії - https://cutt.ly/MfYyLaR - за участю представників правоохоронних органів – Тетяни Капись та Ольги Ковальчук, нардепа Ярослава Юрчишина, експертки з сексуальної освіти дітей, засновниці мережі дитячих садочків "Пташеня" Христини Шабат та за участю мами потерпілого Софії дійшли висновку: 

  • необхідно масштабувати заходи профілактики випадків педофілії через впровадження сексуальної освіти в школах, відвертих розмов в родинах, співпраці шкіл та поліції,
  • розробити та максимально прокомунікувати алгоритм швидкого реагування близькими, якщо дитина наразилася на насилля. Проінформувати, які органи та як можуть допомогти.
  • формувати суспільну думку, яка стає на захист потерпілих і засуджує будь-яке насилля.

На сьогодні у будинках на інформаційних стендах розпочали розвішувати два постери. 

Перший - контакти органів та організацій, які оперативно можуть надати допомогу. 

Другий - про те, що необхідно зробити у перший ж день, якщо трапилось насилля і ви хочете, аби гвалтівник був покараний. 

Кожен хто бажає долучитись до кампанії може звернутись за отриманням постерів, написавши на сторінку «Голос Львова» у Фейсбуці.

Наступні кроки - інформування батьків про те, за якими правилами можуть допитувати їх дітей, запуску "зелених кімнат", ініціатива запровадження відділу прийому заяв у поліції за прикладом ЦНАПів з наданням безоплатної правової консультації потерпілим.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ