Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Голова Держпромгірнагляду Михайло Саварин відвідав Львівщину з робочим візитом

Голова Держпромгірнагляду Михайло Саварин відвідав Львівщину з робочим візитом. Про це повідомляє інформаційний центр Держпромгірнагляду.
Михайло Саварин відвідав Стрий, де нещодавно стався нещасний випадок на атракціоні, внаслідок якого потерпіло двоє людей. Відбулася серйозна розмова з власниками розважального закладу, роз’яснено нові законодавчі моменти щодо дозволів на відкриття атракціонів, гарантію їхньої безпечної роботи.
У Дрогобичі відбулася зустріч з інспекторським складом Західної міжрегіональної інспекції державного нагляду на виробництвах нафтогазового комплексу, де було обговорено не лише найгостріші питання наглядової роботи у цій складній галузі, а й особисті проблеми працівників, зокрема щодо надання житла.
На Опарському підземному сховищі газу ДП «Львівтрансгаз» Михайло Саварин ознайомився з ремонтними роботами, що ведуться на сховищі, станом безпеки виробництва при виконанні зазначених робіт.
На зустрічі з працівниками територіального управління Держпромгірнагляду по Львівській області голова відзначив, що кадрова проблема на Львівщині стоїть чи не найгостріше, порівняно з іншими областями. «Я далекий від того, щоб шукати винних і виносити вердикти. Як на мене, необхідно знаходити шляхи вирішення складних проблем і йти вперед. А щодо  кадрової проблеми –  треба ретельно проаналізувати, чому вона виникла: може, щось не так у розстановці кадрів, може, чогось бракує у роботі з людьми» - сказав він. На зустрічі також піднімалися  питання газового господарства, і застаріле, зношене обладнання в машино- і приладобудуванні, застаріла нормативна база та проблеми охорони надр, паспортизації будівель та споруд.
Михайло Саварин зустрівся з ректором Львівського університету безпеки життєдіяльності, де у цьому навчальному закладі планується створення спеціальної кафедри охорони праці, а також запровадження спеціалізації випускників такого фаху. На зустрічі  було обговорено можливі форми співпраці.
Голова Держпромгірнагляду зустрівся з колективом Західного експертно-технічного центру та  відвідав нафтовидобувні підприємства Бродівського району. У Західному експертно-технічного центрі  Михайло Саварин висловив свою «Моя принципова і послідовна позиція, - сказав Михайло Саварин, - це збереження системи експертно-технічних центрів в країні. Грамотна, фахова технічна підтримка державного нагляду має існувати в державі, яка прагне досягти європейських стандартів». Також на зустрічі були обговорені питання змін у дозвільній системі, ціноутворення, ставлення до замовника, нормативної бази.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ