Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Голова ЛОДА зустрівся з керівниками львівських філій комерційних банків

8 лютого голова Львівської облдержадміністрації Петро Олійник зустрівся з керівниками львівських філій комерційних банків України. Під час зустрічі керівник області повідомив про результати діяльності, проблеми та перспективи банківської сфери Львівщини. Повідомляє прес-служба ЛОДА.
 „Упродовж останніх років у банківській системі області тривав процес становлення та подальшого її розвитку, розширення видів банківських послуг, якості обслуговування, впровадження новітніх банківських технологій, зорієнтованих на провідну західноєвропейську практику та досвід світових інституцій фінансово-кредитної сфери”,— наголосив Петро Олійник.
Керівник області зазначив, що вартість строкових депозитів, залучених банківськими установами Львівщини, впродовж 2006 року поступово зменшувалась.
 „Боротьба за клієнта на сьогодні стає основою конкурентного середовища на фінансово-кредитному ринку, а “довгі гроші” господарюючих суб’єктів і населення – основою інвестиційної діяльності банків”,— сказав Петро Олійник.
Він зауважив, що комерційне кредитування є основним видом залучення вільних фінансових ресурсів в економіку. Звідси, акценти регіональної політики в цьому секторі спрямовано не лише на збільшення кредитного портфеля, а й на формування умов, за яких створюється позитивний баланс кредитних потоків.
Проте, за словами Петра Олійника, існуюча мережа банківських установ є недостатньою для нормального обслуговування фінансових потоків господарського комплексу області. Також, на його переконання, банківська система Львівщини недостатньо працює у напрямку залучення коштів фондів ЄС.
„Ми провели серйозну роботу щодо боротьби з корупцією у фінансовій сфері. Слід наголосити, що експорт продукції на Львівщини зріс на 25%, а імпорт зменшився на 4%”,— сказав керівник області.
 „Економіка сьогодні вимагає більш сприятливого за ціною довгострокового кредитування, оновлення товарного виробництва, його активного зростання, що, в свою чергу, впливатиме на зростання банківського капіталу”, — резюмував Петро Олійник.
Окрім цього, під час зустрічі Управління НБУ у Львівській області презентувало збірник банківської статистики Львівської області, який планують випускати щомісяця.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ