Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Голова Львівської ОДА зустрівся із Послом Угорщини в Україні

Сьогодні, 18 жовтня, голова Львівської ОДА Маркіян Мальський зустрівся із Надзвичайним і Повноважним Послом Угорщини в Україні Іштваном Ійдярто. Про це Гал-інфо повідомили у прес-службі ЛОДА.
Маркіян Мальський зустрівся із Надзвичайним і Повноважним Послом Угорщини в Україні Іштваном Ійдярто

Очільник області відзначив вагомий внесок Почесного консульства Угорщини у Львові, а також  роль товариства культури львівських угорців у розвиток дружніх відносин із угорськими партнерами.

“Україна і Угорщина мають спільну історію та майбутнє. Наші країни чекає позитивна та плідна співпраця, загалом Львівська область  відкрита та дружня до інших народів та національностей.  Співпраця з Львівщиною може бути у сферах економіки, туризму, медицини, культури”,  -  зазначив очільник області.

Також Маркіян Мальський наголосив на необхідності активізації контактів із керівництвом області Бараня з метою напрацювання нових векторів до співпраці та перепідписання міжрегіональної угоди між сторонами.

Під час зустрічі Надзвичайний і Повноважний Посол Угорщини в Україні Іштван Ійдярто акцентував увагу на важливості реалізації спільного культурного проекту.

“Львів є у центрі наших інтересів, це місто завжди було освітнім, культурним і економічним центром. Між нашими країнами є географічна близькість і це необхідно використати. Зі свого боку, ми готові знайти фінансову підтримку для реалізації більш глобального культурного проекту, у межах якого можна було б представити Львів і Будапешт”, - зазначив Іштван Ійдярто.

Також Посол висловив ініціативу щодо навчання угорською мовою представників угорських меншин у Франковому виші.

Окрім того, Посол наголосив на співробітництві у напрямку охорони та відновлення історичних і культурних пам’яток.

“Ми зараз активно працюємо над тим, щоб Уряд Угорщини виділив фінансування на реконструкцію  замку у Бережанах. Як Львівщина, так і наша країна,  мають багато пам’яток архітектури  і ми можемо  мати багато спільного у питанні охорони та їх відновлення”, - наголосив Іштван Ійдярто.

Також під час зустрічі обговорили співпрацю в економічній сфері, зокрема можливій організації спільного бізнес-форуму.

У відповідь Маркін Мальський запевнив Надзвичайного і Повноважного Посла Угорщини в Україні у підтримці усіх ініціатив та наголосив на важливості участі угорської делегації у ХІХ Міжнародному економічному форумі, який відбудеться упродовж 31 жовтня -1  листопада.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ