Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Голова МЗС Британії зустрівся з лідерами кримських татар

У середу, 14 березня, міністр закордонних справ Великої Британії зустрівся в Лондоні з лідерами кримських татар Мустафою Джемілєвим, Ільмі Умеровим і Ахтемом Чийгозом, - Еспресо.

"Сьогодні мали честь з Ільмі Умеровим, Ахтемом Чийгозом і Рустемом Умеровим особисто познайомитися з міністром закордонних справ Великої Британії Борисом Джонсоном, та мав змогу особисто подякувати за його позицію висловлену у авторській статті "Four years since the illegal annexation of Crimea: article by Boris Johnson" щодо незаконної анексії Росією Криму та посилення тиску на агресора", - написав у Facebook уповноважений президента України у справах кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв.

Водночас Ільмі Умеров розповів, що Джонсон пообіцяв посилювати санкції щодо Росії.

"Борис Джонсон запевнив, що добре знає проблему України, і підтримує її в цьому конфлікті. Росію ж не мають наміру позбавляти санкцій, навпаки – виступають за їхнє посилення, вони злі на Росію після отруєння Сергія Скрипаля та його дочки", - розповів Умеров.

Джонсон також підтвердив, що королівська родина не поїде на чемпіонат світу з футболу в Росії, проте зазначив, що британська команда візьме в ньому участь, оскільки цей спорт дуцже популярний серед британців.

Ільмі Умеров також зустрівся з юристами правозахисної організації European Human Rights Advocacy Centre та обговорив із ними деталі справи Меджлісу кримськотатарського народу проти Росії, що перебуває на розгляді в Європейському суді з прав людини.

Еспресо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ