Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Голова ОБСЄ розпочала візит до України з Маріуполя

Упродовж 13-15 червня відбуватиметься робочий візит до України голови ОБСЄ, міністра закордонних справ Королівства Швеції Анн Лінде на запрошення очільника нашої дипломатії Дмитра Кулеби. Свою поїздку вона почала з Маріуполя.
Голова ОБСЄ, міністерка закордонних справ Королівства Швеція Анн Лінде.

Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook заступник міністра закордонних справ України Василь Боднар.

"З Маріуполя розпочинається візит діючої голови ОБСЄ, міністра закордонних справ Швеції Анн Лінде до України. Працюємо разом з нашим послом у Швеції Андрієм Плахотнюком", - написав Боднар.

Зокрема сама Лінде у своєму Twitter зазначила, що спочатку відвідала порт Маріуполя, де оцінила ситуацію з безпекою в Азовському морі.

"Суверенітет та територіальна цілісність України повинні дотримуватися відповідно до міжнародного права і зобов'язань ОБСЄ", - запевнила дипломатка.

Крім того, голова ОБСЄ провела зустріч із заступником Міністра оборони України та командиром тактичної групи "Маріуполь", в ході якої обговорили питання безпеки в Азовському морі й зміцнення оборони.

Також Лінде в межах робочого візиту в Україну відвідає разом з керівництвом МЗС України зону проведення Операції об’єднаних сил, де особисто ознайомиться із діяльністю СММ ОБСЄ в Україні та наслідками збройної агресії РФ, особливостями пересування морських суден у Чорному та Азовському морях.

15 червня Кулеба та Лінде проведуть спільну пресконференцію.

Ключовими темами переговорів Дмитра Кулеби та Анн Лінде стануть безпекова ситуація на тимчасово окупованих територіях України, зусилля з політико-дипломатичного врегулювання російсько-українського збройного конфлікту, діяльність Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні, свобода судноплавства в Азовському та Чорному морях», - йдеться у повідомленні.

Зазначається також, що міністри приділять окрему увагу крокам задля розвитку політичного діалогу України та Швеції, збільшення обсягів торгівлі та інвестицій, зміцнення взаємодії в міжнародних організаціях, активізації співпраці в культурній та гуманітарній сферах.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ