Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Голова Представництва Єврокомісії в Україні передав українським митникам сучасне рентгенівське скануюче обладнання

Сьогодні у митному пункті пропуску Рава-Руська Львівської митниці відбулося вручення в розпорядження Державної митної служби України сучасного рентгенівського скануючого обладнання для здійснення митного огляду. Посол ЄС, Голова Представництва Єврокомісії в Україні пан Жозеф Мануел Пінту Тейшейра урочисто вручив ключі першому заступнику голови ДМСУ Ігорю Піковському.
Це є наймасштабніший проект технічної допомоги за всю історію міжнародної митної співпраці України – зазначив Піковський.
„Це дозволить значно підвищити рівень роботи на митних постах”, - зазначив перший заступник голови ДМСУ. – Усього у розпорядження ДМСУ ввійшло 9 сучасних мобільних рентгенівських сканерів для неруйнівного контролю вантажів та транспортних засобів загальною вартістю 13 млн 400 тис євро. Обладнання придбано за кошти Європейського Союзу. Обладнання буде обслуговувати митні пункти пропуску Рава-Руська, Краковець, Ягодин, Кучурган, Одеса-порт, Порубне, Бачівськ, Ужгород та Чоп.
„У моєму розумінні Рава-Руська – один з найкращих пунктів пропуску у всій Європі, - каже Жозеф Мануел Пінту Тейшейра. – Нещодавно закінчились роботи по удосконаленню самого пункту пропуску, а тепер надано обладнання”.
За його словами, Євросоюз переслідує одну ціль з Україною – це боротьба з нелегальною міграцією, незаконним перевезенням зброї та контрабанди, і тому вживатимуться всі заходи для попередження цих явищ. За ціль вони ставлять полегшити легальний перетин кордону. Тому планують розвинути оптимальний механізм його перетину.
„Єврокомісія робить все можливе для інтеграції України до членства в Євросоюзі, а сьогоднішня допомога є одним з кроків до цього”, - говорить Голова Представництва Єврокомісії в Україні.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ