Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Головна інтрига мерської кампанії у Львові – другий тур, - політолог

Незважаючи на те, що офіційного старту виборчої кампанії ще нема, однак у Львові де-факто кампанія вже почалася. Кандидати на посаду міського голови максимально намагаються поінформувати виборців, що вони мають певні амбіції і наміри. Таку думку в коментарі Гал-інфо висловив політолог Юрій Шведа.
Фото - Варіанти

За його словами, хоч офіційного старту виборчої кампанії ще не було, але ряд кандидатів вже зайнялися власною розкруткою та інформуванням населення про свої наміри позмагатися за кріло міського голови Львова.

«Володимир Гірняк ще з літа по місту розмістив біл-борди, а зараз активно проводить зустрічі з людьми. Також вже з’явилися біл-борди та ролики Ігоря Васюника. Водночас про намір позмагатися за посаду міського голови заявив нардеп Дмитро Добродомов. Очевидно, що чинний міський голова Львова Андрій Садовий також кандидуватиме вже втретє», - сказав Юрій Шведа.

На його думку, з’являться й інші кандидати.

«Зрозуміло, що нестачі в кандидатах у нас не буде. Ймовірним кандидатом від ВО «Свободи» називають Руслана Кошулинського. Партія сьогодні представляє його у ширшому контексті. Білборди, які з’явилися, виглядають, як розкрутка партії в цілому, але з розрахунком, що це спрацює і на кандидата», - зазначив Юрій Шведа.

Він додав, що з приводу перших спроб інформування виборців доводиться чути багато негативних відгуків.

«Йдеться про те, що з порушенням норм закону почали агітацію. Місто заполонили біл-борди, на які витрачають шалені кошти в той час, коли люди збирають копійки на допомогу армії", - сказав він.

Водночас політолог зауважив, що люди ще не роблять вибір між кандидатами. Наразі виборців просто інформують про наміри взяти участь у кампанії.

Він також додав, що найбільш креативний старт зробив Ігор Васюник.

«Його біографія була написана в оригінальному стилі і сприймалася досить саркастично, але мета досягнута – вона стала предметом обговорення і привернула увагу. Він досить яскраво засвітився, але питання в тому, чи вдасться йому вирівняти імідж астронавта», - додав Юрій Шведа.

Політолог додав, що головною інтригою кампанії буде те, чи зможе теперішній міський голова Львова Андрій Садовий взяти в першому турі більше як 50% голосів виборців.

«Якщо так станеться, то старання всіх інших претендентів будуть марні. Якщо ж відбудеться другий тур, то тоді в опонента з’явиться реальний шанс і можливі різні комбінації. Не повинно бути боротьби опонентів Садового між собою. Вони повинні змагатися за те, щоб не було однотурової перемоги і однотурового мера», - сказав Юрій Шведа.

 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ