Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Головнокомандувач Збройних сил України Руслан Хомчак йде з посади

Головнокомандувач Збройних сил України Руслан Хомчак йде з посади, на його місце призначать Валерія Залужного, командувача оперативного командування "Північ".

Про це повідомило видання Українська правда з посиланням на прессекретаря президента Сергій Никифоров, який сказав про це під час брифінгу.

"З посади йде головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак. Це рішення президента.

Володимир Зеленський не сумнівається у патріотизмі, вірності присязі, фаховості Хомчака, але президент хоче бачити синергію між Міноборони та ЗСУ. Так ось, синергії, на жаль не бачимо, бачимо, навпаки, конфлікти.

Президент вдячний Русланові Хомчаку за службу, але на місце головнокомандувача призначений Валерій Залужний, командувач оперативного командування "Північ".

Хомчак, відповідно, переходить на посаду першого заступника секретаря РНБО, а з тієї посади, відповідно, йде чинний перший заступник Михайло Коваль", - сказав Никифоров.

Довідково: Указів про ці кадрові зміни на сайті президента наразі немає. Днями Никифоров наголошував, що "говорити про чиєсь звільнення без указу на сайті президента некоректно".

Пізніше в Офісі президента заперечили, що президент звільнив Баранецького. А сам Никифоров сказав, що мав на увазі інше. А саме, що в Офісі президента "знають про чутки про звільнення Руслана Баранецького" і "що говорити про чиєсь звільнення без указу на сайті президента некоректно".Зокрема, йдеться про ситуацію, коли у п’ятницю стало відомо, що Зеленський звільнив першого заступника голови СБУ Баранецького. Цю ж інформацію підтвердив Никифоров.

Однак 26 липня указ про звільнення Баранецького таки з'явився.

Нагадаємо: Відомо, що Хомчак та міністр оборони Андрій Таран конфліктували. 

Раніше в Офісі президента подумували одночасно звільнити з посад Тарана і Хомчака, але ексглава МВС Арсен Аваков був проти. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ