Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Горбатюк: Робота ГПУ у справах щодо Майдану заблокована

Робота Генеральної прокуратури у справах злочинів на Майдані та щодо колишніх високопосадовців наразі фактично заблокована.

Про це на брифінгу заявив ексначальник Управління спецрозслідування ГПУ Сергій Горбатюк, - передає Прямий.

"Я можу сказати, що сьогодні заблокована робота і по майданівських справах, і по колишніх високопосадовцях. Не робиться практичних кроків для вирішення ситуації подальшого розслідування. Дійсно, є дата 20 листопада цього року, де повноваження слідчих прокуратури закінчуються. Відповідно мають справи передаватись до ДБР. Але на сьогоднішній день не зроблено ні спільних робочих груп з ДБР, не створено там підрозділ, Генпрокурор чи його заступники жодним чином не брали цей процес в свої руки. Крім того, ще й законодавчих причин для переведення нема, бо там тільки передбачено за конкурсом. Є законопроєкт у Раді, але його ще не проголосовано. І це знову ж призведе до фактичного продовження гальмування цих розслідувань", - зазначив Горбатюк.

Горбатюк наголосив, що помітив супротив проти дозволу тим самим слідчим розслідувати корупційні справи.

"Стосовно цих розслідувань з перших днів Генпрокурор та його заступник вказували на те, що ці справи не повинні розслідуватись в рамках злочинної організації, ці справи мають передаватися до різних органів - НАБУ, поліції, ДБР - що знов уж таки призводить до їх нищення", - зауважив він.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, Горбатюк планує оскаржити рішення щодо свого звільнення з ГПУ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ