Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Горбатюк: Вже є підстави для оскарження результатів конференції прокурорів

На другий день конференції прокурорів вже є підстави для оскарження її результатів. Про це заявив керівник управління спецрозслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк.

«Підстави для оскарження рішення всеукраїнської конференції вони вже наявні. Виходячи з порушення процедурних питань, неприйняття регламенту та інших багатьох моментів — і це знову ж створює проблему. Тому що дійсно — може бути оскаржене і якщо буде скасовано, то ми отримаємо ситуацію, колин е буде цих органів самоврядуванняі жодні питання призначення переведення — вирішуватись не будуть», — пояснив він.

За словами Горбатюка, відсутність ухваленого на конференції регламенту, як того вимагає закон «Про прокуратуру», призвела до того, що делегати не знали за кого голосувати.

«Вчора було 108 кандидатів. І для того, щоб прийняти рішення хто є найбільш достойним, їх треба було заслухати. Я висловлював таку пропозицію, але вона навіть не була поставлена на голосування. Відповідно делегати не бачили за кого ж голосувати... І звичайно, наступний розвиток подій дає можливість дійсно підозрювати, що є певне маніпулювання, тому що ніхто не знав про людей — а потім певна кількість людей набирає практично однакову кількість голосів. Плюс помножимо на ті чутки, що начебто є списки, які вказують за кого саме голосувати», — розповів керівник управління спецрозслідувань.

Оскаржувати рішення, за словами Горбатюка, буде потрібно і якщо підтвердиться інформація про розсилання делегатам повідомлень із вказівками за кого голосувати.

Як повідомлялося, напередодні таємного голосування 26 квітня делегати отримали смс-повідомлення з вказівками, за кого голосувати.

Водночас самі далегати на запитання про те, що їм відомо про смс із вказівками кажуть, що нічого. Однак зізнаються: про кандидатів, зокрема і тих, що отримали найбільшу підтримку, знають замало.

Згідно із законом «Про прокуратуру» Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія має складатися з 11 членів, при цьому 5 з них буде призначати Всеукраїнська конференція працівників прокуратури, 3 будуть призначені від Уповноваженого Верховної Ради з прав людини.

Також до складу комісії входитимуть двоє вчених, яких призначає з’їзд представників юридичних вищих навчальних закладів та наукових установ, і один адвокат від з’їзду адвокатів України.

Раніше Всеукраїнська конференція прокурорів вже обрала 3 членів кваліфікаційно-дисциплінарної комісії.

Громадське

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ