Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Волинь

Горішні Плавні знову Комсомольск? УІНП звернувся до силовиків

Український інститут національної пам’яті скерував звернення до Генерального прокурора України, Голови Служби безпеки України та Голови Національної поліції України з проханням провести розслідування протиправних дій міської влади Горішніх Плавнів щодо відновлення стели «КОМСОМОЛЬСЬК» на в’їзді до міста

«З відкритих джерел інформації («ТелеЭкспресс. Інформаційно-рекламний щотижневик ТОВ «Телерадіокомпанії «ГОК». - № 24 (1109). - 14.06.2017, а також: poltava.vlast.ua) Інституту нещодавно стало відомо про рішення міської влади Горішніх Плавнів щодо виготовлення елементів (у вигляді літер С та М) для відновлення малої архітектурної форми (стели «КОМСОМОЛЬСЬК» на в’їзді до міста). Згідно цих повідомлень, на виготовлення згаданих елементів комунальному підприємству Горішньоплавнівської міської ради КП «СпецЕко» з місцевого бюджету виділено 8 000 (вісім тисяч) гривень», - вказано у листі.

З метою недопущення використання та пропаганди символіки комуністичного тоталітарного режиму у м. Горішні Плавні, Інститутом було скеровано лист міському голові Бикову Д. Г. (вих. № 02/1336 від 29.06.2017) про дотримання чинного законодавства та обов’язкового демонтажу зазначеної малої архітектурної форми.

Водночас, з інформації, розміщеної в мережі інтернет (poltava.vlast.ua), Інституту стало відомо про те, що у м. Горішні Плавні 03.07.2017 відновлено символіку комуністичного тоталітарного режиму у вигляді згаданої стели.

Відповідно до статті 4361 Кримінального кодексу України поширення, а також публічне використання символіки комуністичного тоталітарного режиму карається обмеженням волі на строк до 5 років або позбавленням волі на той самий строк, з конфіскацією майна або без такої. Ті самі дії, вчинені особою, яка є представником влади, або вчинені повторно, або організованою групою, караються позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з конфіскацією майна або без такої.

У зверненні до правоохоронних структур Український інститут національної пам’яті просить порушити кримінальне провадження за ст. 4361 Кримінального кодексу України за фактом поширення та публічного використання символіки комуністичного тоталітарного режиму та притягти винних осіб до відповідальності.

Український Інститут національної пам’яті

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ