Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

ГПУ наполягає, що Мельник – хабарник, і готує апеляцію

Генеральна прокуратура готує апеляційну скаргу на виправдувальне рішення Ірпінського міського суду стосовно екс-ректора Національного університету державної податкової служби України Петра Мельника. Про це повідомила прес-служба відомства.

"Генеральна прокуратура категорично не згодна із завідомо недостовірними висновками суду, у зв'язку з чим невідкладно готується апеляційна скарга", - зазначили у відомстві.

У ГПУ наголосили, що державне обвинувачення надало суду достатньо обгрунтовані, одержані у законний спосіб докази вини Мельника у вчиненні корупційних злочинів та вимагало призначити йому покарання у вигляді позбавлення волі терміном на 9 років з конфіскацією майна. 

Як повідомляв Укрінформ, 8 липня Ірпінський міський суд виправдав Мельника та ухвалив рішення про скасування арешту з майна екс-ректора і повернення йому застави у розмірі 609 тис. гривень. Суд вирішив, що обвинувачення не надало достатніх доказів того, що Мельник вимагав хабар у 80 тис. гривень за вступ до академії, при отриманні якого його і затримали у 2013 році.

Нагадаємо, посадовця було затримано 27 липня 2013 «на гарячому». Йому було обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, з-під якого він утік та переховувався за межами України. Після встановлення його місця знаходження досудове розслідування було завершене, та 20 червня 2014 року затверджено обвинувальний акт за ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою), який було передано до суду.

Укрінформ

 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ