Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

ГПУ погрожувала Шапакіну, щоб він не йшов на контакт зі слідством, - Опанасенко

Генпрокуратура погрожувала підозрюваному у справі «діамантових прокурорів» Володимиру Шапакіну, щоб він не йшов на контакт зі слідством.

Про це в ефірі Громадського заявив звільнений заступник начальника відділу процесуального керівництва ГПУ Віталій Опанасенко.

«Вже була готова угода про співпрацю зі слідством. Декілька разів його заводили до приміщення Генеральної прокуратури, але не до нас. Коли він там був – були чіткі погрози його життю. Я думаю, що це все пояснює», — заявив Опанасенко.

Колишній прокурор зазначив, що тиск на Шапакіна здійснювався з боку високопосадовців ГПУ, однак відмовився називати конкретні прізвища.

Раніше Опанасенко заявив, що ГПУ почала тиснути безпосередньо на слідчих у цій справі на наступний день після обшуку в квартирах «діамантових прокурорів».

Нагадаємо, 6 липня затримали першого заступника голови слідчого управління ГПУ Шапакіна і заступника прокурора Київської області Корнійця за підозрою у вимаганні хабаря в особливо великих розмірах. У них вилучили близько 500 тис. доларів, коштовності та цінні папери. Під час обшуку у Корнійця також знайшли 35 пакетів з діамантами.

Пізніше звільнений заступник генпрокурора Давід Сакварелідзе заявив, що справу «діамантових прокурорів» можуть розвалити в суді. За його словами, у справі відбувається тиск і на журналістів.

Також Сакварелідзе заявляв, що у ГПУ звільняють усіх слідчих у справі «діамантових прокурорів». Сакварелідзе також неоднарозово заявляв, що екс-генпрокурор Віктор Шокін тисне на нього по справі «діамантових прокурорів». Крім того, він створив штаб громадського контролю за цією справою. 29 березня Давіда Сакварелідзе звільнили з Генеральної прокуратури.

Адвокат Володимира Шапакіна, в свою чергу, заявив, що Сакварелідзе вимагав компромат на генпрокурора.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ