Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

ГПУ відкрила провадження щодо суддів та прокурорів у справі Савченко

ГПУ відкрила провадження щодо суддів та прокурорів у справі Надії Савченко.Про це в ході брифінгу заявив помічник генпрокурора Владислав Куценко.

"Ми провели наступні дії у зв'язку з вчорашнім вироком, миттєво, вчора в ЄРДР внесено два кримінальні провадження. Перше за ст. 375 ч. 2 КК України, вказане кримінальне провадження щодо суддів Донецького міського суду Росії, пов'язаного з винесенням завідомо неправосудного рішення щодо Надії Савченко. Воно стосується таких суддів, як Степаненко Леонід Олександрович, Хайбулаєв Алі Салахундинович, Черниш Євген Сергійович. Крім того, друге кримінальне провадження внесене вчора нашими колегами в ЄРДР, пов'язане з нашими діями сьогодні, вчора ми це внесли в ЄРДР, пов'язано з наступними особами: прокурорами Генпрокуратури РФ Філіпчуком Павлом, Юношевим Дмитром, Кузнєцовим Владиславом. Тут у нас ч. 2 ст. 372 КК України (незаконне притягнення особи до кримінальної відповідальності)", - заявив Куценко.

За його словами, його колеги склали і підписали повідомлення про підозру кожному судді та кожному прокурору, які брали участь у незаконному засудженні Надії Савченко.

"Такі підозри складені і підписані уповноваженими особами, і наші подальші дії: ми готуємо міжнародне доручення та направляємо ці підозри в РФ, а в дорученні буде визначено вручити зазначеним особам, а також допитати їх з тих питань, які ставлять наші прокурори. У Росії два моменти після цього, або виконати міжнародне доручення та ознайомити своїх суддів і прокурорів з підозрами, вручити їх за їхнім законодавством, або відмовити нам. Після того, як буде відмова, а ми прогнозуємо саме відмову, ми будемо звертатися в Інтерпол з оголошення зазначених осіб у міжнародний розшук. Що дозволить у свою чергу, після оголошення їх у міжнародний розшук, почати процедуру заочного засудження", - зазначив він.

112

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ