Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

ГПУ виклала текст підозри Каську і показала, як її вручала

Генпрокуратура оприлюднила текст підозри екс-заступнику керівника ГПУ Віталію Каську та відеозапис процесу її вручення. Фотокопію документа та відео виставлено на сайті відомства.

Генеральною прокуратурою України повідомлено про підозру колишньому заступнику Генерального прокурора України Віталію Каську у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 190 та ч. 4 ст. 358 КК України.

Про підозру повідомлено з дотриманням усіх передбачених Законом прав підозрюваного, а також з урахуванням перебування В. Каська у статусі адвоката. У зв'язку з цим підозру підписано заступником Генерального прокурора України.

В. Касько підозрюється у придбанні права на майно шляхом обману та зловживання довірою (шахрайство), вчиненому в особливо великих розмірах, а також у використанні завідомо підробленого документа.

Зокрема, В. Касько незаконно, в тому числі у спосіб використання підроблених документів, шляхом обману заволодів приміщенням службової квартири площею 155 м. кв., що знаходиться на бульварі Дружби Народів у місті Києві, ринкова вартість якої на момент вчинення злочинів становила близько 1,8 млн грн, чим спричинив шкоду державним інтересам в особливо великих розмірах. 

При цьому В. Касько порушив права категорій осіб, що потребували поліпшення житлових умов та були наділені правом на отримання жилих приміщень у першу чергу.

Нагадаємо, Департаментом з розслідування та нагляду у кримінальних провадженнях у сферах державної служби та власності Генеральної прокуратури України здійснюється досудове розслідування за ч. 4 ст. 190, ч. 4 ст. 358 КК України. Досудовим розслідуванням установлено, що працівник Генеральної прокуратури України В. Касько шляхом вчинення шахрайства, а саме надання неправдивої інформації про відсутність постійного житла у м. Києві та завищення фактичної кількості членів своєї сім’ї, упродовж 2003-2016 років незаконно заволодів квартирами, розташованими на території м. Києва.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ