Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Греко-католицькі єпископи Європи зберуться на зустріч у Зарваниці Тернопільської області

16-19 жовтня 2006 року у відпустовому Марійському центрі у Зарваниці (Тернопільська область) відбудеться з’їзд греко-католицьких єпископів Європи — повідомляє прес-секретаріат Глави УГКЦ. Крім Блаженнішого Любомира та членів Синоду Єпископів УГКЦ, участь у зустрічі візьмуть греко-католицькі владики з Болгарії, Словаччини, Угорщини, Чехії, Польщі, Німеччини, Франції, Англії та Італії — загалом близько 40 осіб. Задум проведення таких з’їздів зародився під час прощі представників греко-католицьких Церков Європи до Італії, яка відбулася 6-11 червня 2005 року.

«Саме під час цього паломництва зродилася думка щороку проводити подібні зустрічі греко-католицьких єпископів Європи, на яких обговорювати теми спільного зацікавлення», — розповів Блаженніший Любомир, Глава Української Греко-Католицької Церкви. Предстоятель УГКЦ також сказав, що основною метою таких зустрічей є згуртувати греко-католицьких єпископів. Такі зібрання потрібні ще й для того, щоб владики, які належать до національних римо-католицьких єпископських конференцій, усвідомили свої завдання і можливості.
«Ми (єпископи УГКЦ) в Україні маємо свій Синод, служимо на своїй землі, а натомість, наприклад в Чехії чи Греції владики є самі. Яке є їхнє завдання, як вони мають ділитися своєю східною духовністю із єпископами Римо-Католицької Церкви?» — сказав щодо цього Блаженніший Любомир.
За словами Глави УГКЦ, 25-27 жовтня 2005 року, під час минулорічного з’їзду у Пряшеві (Словаччина), було вирішено у 2006 році дискутувати про літургійні та канонічні основи Тайни Подружжя.
Учасники зустрічі, крім участі у пленарних нарадах, побувають також у родинному селі Патріарха Йосифа Сліпого Заздрості (Теребовлянський район Тернопільської області), відвідають Тернопільський благодійний фонд «Карітас» та відслужать Архієрейську Божественну Літургію у Катедральному соборі Тернополя.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ