Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Греція отримає ще 10 мільярдів кредитів

Єврокредитори погодилися надати Греції ще 10,3 млрд євро кредитів після того, як Афіни ухвалили необхідні реформи. Таке рішення було ухвалено на зустрічі міністрів фінансів країн ЄС, передає AP.

«Тепер у нас є загальна згода, яка відкриває шлях для надання Греції потрібних їй коштів та полегшення кредитного тягара. Це дозволить повернути упевненість, неймовірно важливу для тривалого економічного відновлення Греції», - заявив Єврокомісар П’єр Московічі.

Згідно із рішенням міністрів, перший транш у розмірі 7,5 млрд євро буде перераховано Греції у середині червня, а решта грошей приходитимуть протягом літа. «Остаточне рішення стало результатом 11 годин напружених перемовин, замість швидкої згоди, на яку усі сподівалися спочатку», - пише АР.

Представник МВФ схвалив рішення міністрів, але наголосив, що раді директорів МВФ ще треба узгодити свою участь в новому кредитуванні Греції.

Нагадаємо, що на вихідних грецький парламент ухвалив низку законопроектів, яких вимагали кредитори. Зокрема було підвищено деякі податки, зменшено державні витрати та створено приватизаційний суперфонд, який розпоряджатиметься більшістю державної власності.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ