Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Греція заявила про арешт військових, які втекли з Туреччини

Влада Греції заявила про арешт 8 турецьких військовослужбовців, які після невдалої спроби державного перевороту в Туреччині втекли на гелікоптері до сусідньої країни. Про це повідомляє інформагентство "Анадолу".

Зазначено, що грецька влада здійснює контакти з Туреччиною з питання передачі військового вертольота.

"До уваги буде прийнято той факт, що ці особи звинувачуються у спробі здійснення військового перевороту, спрямованого проти конституційної законності і демократії у своїй країні", - заявила офіційний представник уряду Греції Ольга Геровасілі, коментуючи ситуацію навколо вертольота з вісьмома турецькими військовими, який приземлився в грецькому Александруполісі.

"Відповідні органи здійснюють контакти з Туреччиною з питання передачі вертольота", - повідомила вона.

За її словами, повітряне судно направило запит на аварійну посадку через відмову двигуна.

"Керівництво Генштабу зв'язалося з прем'єр-міністром Алексісом Ціпрасом і міністром оборони Паносом Kaмменосом. Ціпрас дав вказівку вжити заходів, і турецький гвинтокрил супроводили два грецькі винищувачі", - розповіла Геровасілі.

Вона також заявила, що особи, які зняли зі своєю військової форми розпізнавальні знаки, були взяті під варту. За її словами, стосовно прихильників перевороту буде дотримано прописані в міжнародному праві процедури.

Нагадаємо, раніше глава МЗС Туреччини Мевлют Чавушоглу зажадав видачі 8 турецьких військовослужбовців, які втекли на гелікоптері до Греції.

РБК Україна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ