Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Громада Луцька ініціювала присвоєння почесного звання відомому волонтерові

ФОТО: ГО «Принцип»
ФОТО: ГО «Принцип»
ФОТО: ГО «Принцип»
ФОТО: ГО «Принцип»
ФОТО: ГО «Принцип»
ФОТО: ГО «Принцип»
1/3
Низка громадських організацій Луцька та сотні городян звернулися до міськради з ініціативою присвоїти звання «Почесний громадянин м.Луцька» відомому волонтеру та адвокату Василеві Нагорному. Активісти подали документи у канцелярію муніципалітету сьогодні, 30 червня, повідомляє власкор Гал-інфо в Луцьку.

З ініціативою присвоїти почесне звання Василеві Нагорному виступила громадська організація «Принцип». Її голова Віктор Грисюк у клопотанні підкреслив, що «Василь Нагорний – людина, яка є взірцем мешканця нашого міста і прикладом для наступних поколінь лучан».

Грисюк підкреслив, що Нагорний із 2014 року безкоштовно захищав права та честь військовослужбовців, які брали участь в АТО та ООС. За цей час він безплатно надав понад 10 тисяч консультацій ветеранам російсько-української війни, взяв участь у 300 судових засіданнях.

До клопотання ГО «Принцип» долучилися ще півтора десятка громадських організацій, серед яких Рада адвокатів Волині, «Автомайдан України», Самооборона Волині, «Розвиток мікрорайонів міста», ГО «Волинська спілка ветеранів антитерорестичної операції» та інші. Окрім того, на підтримку активісти забрали підписи сотень лучан.

«Василь захищав права, честь наших захисників. Він однозначно гідний цього звання», - переконаний представник громадського формування з охорони громадського порядку «Самооборона Волині» Олександр Ніколайчук.

Тож делегація представників громадських організацій передала документи з ініціативою про присвоєння Василеві Нагорному звання «Почесний громадянин Луцька» до канцелярії міськради.

У телефонній розмові з «Гал-інфо» секретар Луцької міськради, виконувач обов’язків Луцького міського голови Григорій Пустовіт відзначив, що це – не перша кандидатура на присвоєння звання «Почесний громадянин міста Луцька», яка надійшла до мерії. 

«Відповідно до положення, депутати розглядатимуть цю пропозицію у постійних комісіях. Після цього Луцька міська рада буде визначатися під час голосування на сесії», - додав Пустовіт.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ