Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Громадська рада підтримала 5 грн за проїзд у львівському електротранспорті

12 березня Громадська рада при управлінні транспорту Львівської міськради підтримала підвищення тарифів на проїзд в електротранспорті до 5 грн. Змінити вартість запропонував «Львівелектротрнас».
Фото - Марія Шевців, Гал-інфо

На засіданні ради розглянули питання підвищення вартості разового загального квитка на проїзд в електротранспорті до 5 грн. Заступник директора з економіки ЛКП "Львівелектротранс" В'ячеслав Кокошко розповів про те, що за рік підприємство отримало 158 млн грн збитків.

За розрахунками "Львівелектротрансу", тариф на разовий проїзд має становити 5,51 грн. Але така сума буде незручною для пасажирів та водіїв, тому "Львівелектротранс" пропонує округлити її в менший бік і запровадити тариф у 5 грн за разовий загальний квиток. При цьому пропонують підвищити вартість 30-денних абонементів до 160 грн. 

У результаті присутні на засіданні члени громадської ради одноголосно підтримали запровадження тарифу у 5 грн, однак рекомендували лишити незмінною вартість 30-денних абонементів на електротранспорт – 120 грн за загальний та 60 грн за пільговий абонемент. На думку членів громадської ради, це допоможе популяризувати абонементи серед пасажирів.

Крім того, вирішили напрацювати і подати пропозиції щодо формування технічних умов закупівель трамваїв, тролейбусів, автобусів. 

Також рекомендували управленню транспорту та замовнику реконструкції ЛКП «Львівавтодор» звернутися до підрядника, щоб перекривати ділянку вул. Личаківської від вул. Черемшини до вул. Пасічної частинами та організувати тимчасовий проїзд автотранспорту по трамвайній колії.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ