Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Громадські організації пропонують міській владі діалог

ГМ  „Опора”, Громадський форум Львова, Львівська міська спілка прав захисту прав громадян та Асоціація платників податків пропонують міському голові,  представникам комунальних підприємств,  громадськості, а також депутатському корпусу прийти 26 грудня 2006 року на „круглий стіл”, де кожна сторона зможе відкрито заявити свою позицію, щодо скасування тарифів на водопостачання і водовідведення, а також тарифів на експлуатацію прибудинкових територій і  запропонувати шляхи виходу із кризи.
„На сьогодні ситуація дійшла критичного рівня. Кожна сторона висловлює окремо  свою позицію, щодо тарифів. В результаті мешканці вже остаточно заплутались і не знають як діяти. Окрім того не було чітко висловлено позиції депутатського корпусу. Ми хочемо запропонувати владі інший шлях розвитку ситуації”, - зазначив координатор Громадського форуму Львова Олег Мацех.
Представник ГМ „Опора” Олександр Неберикут зазначив, що основна мета такого „круглого столу” це публічність і офіційність заяв сторін. Окрім того він вважає, що  заяви керівників комунальних підприємств, щодо можливого відключення гарячої води на свята, є цинічним шантажем і недопустимі в цивілізованому суспільстві.
„Своїм ігноруванням  рішення суду влада штовхає громадськість до останнього кроку – пікетування і акцій протесту. Якщо влада не зупинить тарифну епопею, то  десь в лютому  вона їх отримає”, - зазначив Олег Мацех.  
Також Олег Мацех заявив, що громадські організації можуть піти на певний компроміс щодо  механізмів і термінів повернення коштів   за послуги водопостачання і водовідведенні згідно з перерахунків, проте гроші обов’язково мають бути  повернені або зараховані мешканцям міста.
Згідно розрахунків Сергія Компанійця міська рада  має повернути мешканцям 14 742 тис. грн. за водопостачання і 10 908 тис. грн. за водовідведення.  Проте детальніше це має вирахувати Обласна інспекція цін. Також кожен мешканець може сам порахувати скільки грошей йому винна влада згідно з порад в листівках, які в жовтні розповсюдили громадські організації. При цьому Олег Мацех зазначив, що більше таких  листівок розповсюджувати громадські організації не будуть, оскільки це дорого.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ