Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Громадськість Львова вимагає відкликання з парламенту Добродомова, Капліна та інших

1/3
На час воєнних дій у проросійських ЗМІ в Україні необхідно відібрати ліцензії. А народних депутатів, які були викриті у співпраці з російськими спецслужбами або діють в інтересах російської пропаганди – позбавити мандатів за антидержавну діяльність та відкликати їх з парламенту. Про це сьогодні, 14 вересня, заявив голова секретаріату Конгресу української інтелігенції Львівщини Володимир Парубій.

Зокрема, його заява прозвучала під час прес-конференції на тему: «Зупинити російську пропаганду в Україні. Звернення учасників Форуму всеукраїнських громадських організацій». Подія відбулася у Львівському прес-клубі. Володимир Парубій.

За словами Володимира Парубія, Росія дуже активно використовує інформаційну агресію та маніпулятивну пропаганду проти України. Натомість Україна недопрацьовує, щоби нейтралізувати цю ворожу пропаганду.

«Путін, починаючи війну, добре знав, що у нас немає ані армії, ані міліції. І він був переконаний, що не зустріне ніяких перепон. Але його плани зупинили добровольці. Цього він не передбачив. І тоді Росія вирішила зробити акцент на інформаційній війні, щоби розвалити Україну зсередини, - каже Парубій.

У зверненні громадських організацій, яке було ухвалене на Всеукраїнському форумі громадських організацій 13 вересня, мова йде про телеканал «Інтер» та народних депутатів Дмитра Добродомова, Сергія Капліна та інших, які підозрюються у зв’язках з кремлівськими пропагандистами.

Володимир Парубій говорить, що ще раніше на засіданні форуму ГО був оприлюднений план ФСБ із дестабілізації та розвалу зсередини України.

«Ми цей план розіслали у всі інстанції. Проте відповіді не отримали. Тоді ми виробили систему протидій. На жаль, це теж не дало бажаного ефекту», - розповідає Володимир Парубій.

Голова Львівського обласного відділення Всеукраїнського об'єднання ветеранів  Степан Трохимчук зауважив, що український інформаційний простір на 90 відсотків засмічений антиукраїнською пропагандою та брехнею.

«Ми зараз в стані війни. Тому треба вживати жорстокі заходи», - вважає Степан Трохимчук.

На думку професора, завідувача кафедри радіомовлення і телебачення факультету журналістики ЛНУ імені Івана Франка Василя Лизанчука, інформаційно-психологічна війна проти України ведеться століттями.

«Це триває століттями. А нині набрало найгарячішого розвитку. Тому що Україна стала незалежною. І форми інформаційно-психологічної війни набрали нового змісту на спрямування», - каже Василь Лизанчук.

Василь Лизанчук переконаний, що проблеми в інформаційному просторі України постали через те, що Національна рада України з питань телебачення та радіомовлення, Міністерство інформації та різні комісії у Верховній Раді не виконують своїх головних обов’язків.

Тому учасники Всеукраїнського форуму громадських організацій скерували листа Президентові України Петрові Порошенку, Голові Верховної Ради Андрієві Парубію та Прем’єр-міністрові Володимиру Гройсману, в якому вимагають негайно внести зміни в Закон «Про статус народного депутата» та інші закони, щоби забезпечити механізм відкликання антиукраїнських парламентарів. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ