Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Громадський форум Львова вимагає провести службове розслідування щодо освоєння коштів державної субвенції до 750-річчя міста

Громадський форум Львова вимагає проведення службового розслідування та покарання винних у системному розкраданню під час освоєння коштів державних субвенцій на збереження архітектурної спадщини Львова до 750-річчя. Про це у коментарі «Гал-info» розповів координатор Громадського форуму Львова Олег Мацех.

  За його словами, найбільші застереження у Громадського форуму викликають реальні факти розкрадання державних грошей та нецільове використання субвенцій, представлені у звіті Рахункової Палати про використання коштів державних субвенцій на покращення історико-архітектурної спадщини Львова до святкування 750-річчя міста.
  «Ми вимагаємо терміново створити робочу групу з архітекторів, істориків та археологів, які б  змогли, оцінивши надходження траншів, переорієнтувати їх на об’єкти, які найбільше потребують реставрації, у зв’язку з цим розробити комплексну програму рятівних заходів щодо архітектурної спадщини міста», — зазначив Олег Мацех.
   На запитання «Гал-info», хто ж винен у такому освоєнні державних субвенцій, Олег Мацех у  діях причетних осіб та організацій побачив системність.
«Точно так само відбувалося раніше, але ніхто нічого не робив, щоб притягнути винних до відповідальність. Є загроза  отримати таку ж проблему ще раз і ще раз», — каже Олег Мацех.
 Громадський форум Львова вважає, що теперішня міська влада вже місяць знайома із станом речей, однак  нічого не зробила, щоб кожен ніс відповідальність за свої вчинки.
«Ми побачили навіть деяке нерозуміння міської влади масштабів проблеми, це або неспроможність, або небажання”, - зазначив Олег Мацех.
 Нагадаємо, сьогодні Рахункова Палата України оприлюднила звіт про використання коштів держаних субвенцій на відбудову архітектурної спадщини Львова до 750-річчя міста. У звіті наведені численні факти нецільового використання коштів, розкрадання,  зловживання службовим  становищем, що мають риси системності.


 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ