Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Громадський форум порятунку Львова організовує серію «круглих столів», щоб дати можливість широким колам громадськості розповісти про своє бачення майбутнього Львова

Громадський форум порятунку Львова збирається провести сесію «круглих столів»: «Львів — європейське місто. Шляхи розвитку»  — повідомив «Гал-info» голова Форуму Олег Мацех. За його словами, метою заходу є вироблення різними групами інтересів спільного бачення майбутнього Львова, незалежний аналіз та публічне обговорення існуючих проблем міської політики та їх причин і вироблення узгодженого бачення шляхів їх вирішення та конкретних заходів.
Як зазначив Олег Мацех, Громадський форму порятунку Львова пропонує провести чотири тематичних «круглих столи»: «Як організувати громадськість для впливу на владу?», «Як побудувати демократичне самоврядування у Львові?», «Як примножити капітал міста?», «Як підвищити якість життя в місті?», «Як покращити охорону середовища в місті?».
Метою перших двох «круглих столів» є налагодження діалогу та взаємостосунків між різними середовищами міста, різними групами інтересів та владою. За підсумками першого «круглого столу» члени Громадського форуму порятунку Львова також планують визначити концепцію подальшого розвитку Форуму, як організованої коаліції громадських організацій міста та їх лідерів. Зокрема, планують внести необхідні зміни до положення Громадського форуму Львова та розробити план дій Форуму на найближчі 3 місяці.
Основним завданням другого «круглого столу» є визначення того, які системні зміни в управлінні містом необхідно провести, щоб надати можливість громаді міста брати участь в прийнятті владою рішень. За його підсумками буде розроблено проекти положень та процедури, які регулюватимуть участь громадськості в самоврядуванні містом, та які будуть подані на розгляд міської ради.
Метою трьох наступних «круглих столів» є визначення того, якою повинна бути міська політика: яким чином наповнювати міський бюджет, як визначити пріоритети витрачання суспільних коштів, як забезпечити сплату місцевих податків та забезпечити прихід інвестицій у місто.
Загалом же, як наголосив Олег Мацех, за матеріалами «круглих столів» буде підготовлена аналітично-популярна книга «Львів – європейське місто. Шляхи розвитку», в якій накреслять пріоритети та напрямки розвитку міста. Підготовка книги стане першим кроком до розробки плану дій переходу від радянського до європейського способу управління містом та розробки прозорих та демократичних процедур управління.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ