Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

НеЧЕСНО: громадський рух оприлюднив неправдиву інформацію про Львівську міську раду

Напередодні, на сайті громадського руху "Чесно" оприлюднили результати проведеного дослідження про діяльність місцевих рад.

Як зазначили в "Чесно", у серпні 2024 року місцеві ради законодавчо зобов’язали фіксувати на відео засідання сесій та комісій. І відповідно до проведеного дослідження, вже вісім міських рад обласних центрів проводять прямі трансляції з офлайн-зібрань. Водночас низка міськрад обласних центрів проводили трансляції своїх засідань або ж публікували відео згодом й до цього. 

Відповідно, в "Чесно" дослідили, як станом на 1 жовтня 2024 року міські ради облцентрів в умовах воєнного стану дотримуються оприлюднення інформації зі своїх засідань.

Згідно з результатами оприлюдненого дослідження, органи місцевого самоврядування Житомира, Києва, Одеси, Рівного, Ужгорода, Хмельницького, Черкас та Чернівців не чекають на завершення воєнного стану, а вже збираються офлайн і показують засідання наживо.

Водночас на думку "Чесно", Вінницька, Запорізька, Івано-Франківська, Кропивницька, Луцька, Чернігівська та Львівська міськради проводять сесії в очному форматі, проте, мабуть, задля безпеки оприлюднюють лише відеозаписи засідань. 

1/2

Редакції Гал-інфо, складно підтвердити правдивість дослідження по інших регіонах України, однак дані що стосуються Львівської міської ради виявились абсолютно неправдивими. Станом на жовтень 2024 року сесії Львівської міської ради транслюються в режимі онлайн, задовго до законодавчих змін, які зобов'язують це робити. Пленарні засідання Львівської міської ради постійно відбуваються в онлайн режимі. Невелика перерва онлайн-трансляцій ЛМР, з безпекових міркувань, була лише з початком повномасштабного вторгнення росіян, та відновлена в березні 2023 року.

Також у Львові відбуваються онлайн трансляції засідань депутатських комісій та виконавчого комітету ЛМР. Перерва трансляцій виконкому також тривала лише з лютого до червня 2022 року.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ