Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Громадський транспорт Львова хочуть обладнати відеокамерами

Під час вчорашнього пленарного засідання сесії Львівської міської ради депутатка фракції «Європейська Солідарність» Оксана Маруняк ініціювала встановлення відеокамер у громадському транспорті.
Оксана Маруняк

У громадському транспорті міста щодня стаються конфліктні ситуації між водіями та пасажирами, а також інші неприємності, як от кишенькові крадіжки, сутички з контролерами, дрібні бійки та інше. На думку депутатки, відеоспостереження у транспорті допоможе виявляти зловмисників.

"У трамваях та автобусах крадуть гаманці. Потім потерпіла людина звертається до правоохоронців. Але навіть якщо вона точно вкаже на транспорт, в якому її обікрали, шансів на виявлення злодія майже немає - бо кого і де шукати? Відеозаписи з камер дадуть поліції більше можливостей шукати крадіїв", - сказала Оксана Маруняк.

Вона додає, що відеоспостереження - нормальна практика для сучасного міста.

"Ми живемо у XXI столітті. Трамвай, тролейбус, автобус - всюди мали б бути камери. Я розумію, що в час війни це може бути не найбільш нагальним питанням. Проте, на жаль, зловмисники обкрадають містян та гостей міста, не оглядаючись на стан в країні. Тому відеонагляд - питання, яке має право на життя, можливо, це вдасться реалізувати після перемоги", - додала депутатка.

У відповідь на звернення міський голова доручив профільним виконавчим органам Львівської міської ради протягом тижня напрацювати пропозицію щодо обладнання громадського транспорту відеонаглядом.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ