Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Громади УГКЦ у світі підтримали перехід на новий календар

У відповідь на рішення Архиєрейського Синоду УГКЦ в Україні про перехід на новий календар громади Української греко-католицької церкви оголосили про таку ж календарну реформу.
Фото: Getty Images

Про це повідомляє департамент інформації УГКЦ. 

Зокрема, з 1 вересня 2023 року всі парафії Української Греко-Католицької Церкви в Польщі переходять на новий стиль для нерухомих свят (тобто Христове Різдво, Йордан та всі інші зі сталою датою). Святкування Великодня та інших рухомих празників залишається в Перемишльсько-Варшавській митрополії, як і в Україні, за юліанським календарем.

Зазначають, що таку постанову прийняли, беручи до уваги рішення Глави УГКЦ, прийняте разом з владиками Церкви в Україні щодо календарного питання. Також вона є відповіддю на голоси духовенства та вірних УГКЦ у Польщі, висловлені зокрема в голосуванні Делегатів спільного Єпархіального собору, що відбувся у м. Поршевіце у червні 2022 року.

Також таке ж рішення парафій УГКЦ в Казахстані та Центральній Азії було оприлюднене у Декреті отця Василя Говери, Апостольського Адміністратора для вірних візантійського обряду в Казахстані та Центральній Азії.

Відтак парафії на території Апостольської Адміністратури для вірних візантійського обряду в Казахстані та Центральній Азії разом із Церквою в Україні  з 1 вересня за новим стилем (початок Індикту) 2023 року перейдуть на новий стиль для нерухомих свят зі збереженням чинної Пасхалії.

Віряни УГКЦ перейдуть на новий календар, — Блаженніший Святослав

Нагадаємо, 6 лютого в етері «Живого Телебачення» Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав оголосив про рішення Архиєрейського Синоду УГКЦ в Україні про перехід на новий стиль для нерухомих свят зі збереженням чинної Пасхалії. Зміни будуть впроваджені з 1 вересня 2023 року, тобто з початку нового літургійного року (Індикту).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ