Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Гроші не пахнуть: мережа книгарень "Є" збільшить частку російськомовних книг

Мережа магазинів "Книгарня "Є" змінює планування своєї подальшої роботи, згідно із якою значно збільшує частку російськомовної книги в продажу. До цього, на полицях магазинів цієї мережі частка книг українською мовою становила 90% і більше.

Як зазначено на офіційній Facebook-сторінці книгарні "Є", абсолютно очевидно, що турбота про формування повноцінного та успішного українського книжкового ринку – це функція держави і завдання усього суспільства, а не окремої мережі книгарень.

В мережі зазначають, що якщо не враховувати мережу книгарень Є, то 50-70% в обороті великих книготорговельних структур складає російська книга (як імпортована так і видана в Україні). Головною причиною просування ритейлом російської книги є привабливі умови, які створюються у першу чергу перевагами у собівартості російського продукту у порівнянні з українським (менша вартість авторських прав та перекладу на один примірник).

"Як наслідок, книгарня «Є» змушена враховувати викладені обставини у плануванні своєї подальшої роботи", - зокрема зазначено в повідомленні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ