Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Гройсман обіцяє день приватизації в Раді

В.Гройсман: Парламент має на законодавчому рівні забезпечити прозорість і відкритість приватизації. Повідомили в прес-службі ВР.

Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман наголошує на важливості законодавчого забезпечення повноцінного прозорого процесу приватизації.

Виступаючи на 17-му засіданні Ради реформ з питання управління об’єктами державної власності у понеділок, В.Гройсман закликав розробити законопроекти, які мають бути розглянуті «у рамках створення механізмів ефективної приватизації».

Голова Верховної Ради зауважив, що є «шалена недовіра» до самого процесу приватизації. За його словами, усі розмови про приватизацію викликають негативну реакцію: «мовляв, хтось щось хоче вкрасти», і на цьому спекулюють недобросовісні політики.

При цьому В.Гройсман наголосив, що неефективне використання державної власності є джерелом корупції та тіньових схем. Тому, заявив він, питання відкритості і публічності приватизації є надзвичайно важливим, і завдання Парламенту полягає у напрацюванні пакету відповідних рішень, «щоб ні у кого не виникало сумнівів» у прозорості цього процесу.

За словами керівника Парламенту, для розгляду «приватизаційних» питань у сесійній залі буде визначено відповідний тематичний день, і на законодавчому рівні будуть прийняті рішення як щодо процедури проведення публічної приватизації, так і щодо переліку об’єктів, які будуть приватизовані. В.Гройсман зазначив, що у Парламенті є потенціал для ухвалення цих законопроектів.

В.Гройсман наголосив на важливості залучення до розробки й обговорення відповідних законопроектів представників громадянського суспільства, «аби ці питання знайшли у суспільстві підтримку».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ