Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Політика

Гройсман закликає місцеві влади ретельно формувати резервні фонди бюджетів

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман закликає місцеву владу ретельно формувати резервні фонди місцевих бюджетів для того, аби в разі необхідності мати потрібний ресурс і швидко долати наслідки надзвичайних ситуацій регіонального рівня.

Про це Глава Уряду сказав під час селекторної наради в Державній службі з надзвичайних ситуацій, присвяченій подоланню наслідків негоди, яка торкнулася буквально всіх регіонів України.

Під час селектору, представники областей зверталися до Уряду за допомогою – і Уряд готовий надати всю необхідну допомогу, аби люди не залишалися сам-на-сам із бідою. Разом з тим, при більш детальному аналізі всіх прохань, а також при аналізі місцевих бюджетів стало ясно, що доходи бюджетів не співставні з обсягами місцевих резервних фондів. Так, за озвученою інформацією, в Закарпатській області, приміром, доходи бюджету становлять близько 2 млрд грн, а резервний фонд – всього 3 млн грн. І це при тому, що в області визнають: регіон регулярно перебуває у режимі надзвичайних ситуацій.

ʺВважаю, що подібні випадки – це порушення елементарного планування. Я наголошую: децентралізація, зростання бюджетів – це можливості, а не безвідповідальність. Закликаю регіональну владу: збирайте облради, визначайте ресурс і направляйте на ліквідацію наслідків негодиʺ, - сказав Володимир Гройсман.

Довідоково 

За даними гідрометеорологічних служб ДСНС в травні-червні на території України випало до двох місячних норм опадів. У західних, північних областях, Вінницькій, Полтавській та Луганській областях місцями випало до 2,8 місячних норми опадів. В окремих районах Івано-Франківської, Закарпатської та Львівської областей випала найбільша місячна кількість опадів за весь період спостережень.

Внаслідок негоди загалом по Україні пошкоджено близько 40 об’єктів соціальної сфери, кількість підтоплених житлових будинків перевищує 2,6 тис, розмито 25 км берегів та 360 км покриття автомобільних доріг, пошкоджено 97 автомобільних та пішохідних мостів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ