Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Гриценко прокоментував обурення українців його вінчання в УПЦ МП

Не думав, що у Львові постане питання, хто ходить до якої церкви. Все ж таки ми рухаємося в Європу, а в Європі людина, її права та свободи – це головне. Ми з дружиною Юлією Мостовою повінчалися в Українській православній церкві. Я наголошую – в українській. В тій церкві, де були хрещені ми, наші батьки та наші діти. У церкві, прихожанами якої є й ті, що загинули на Майдані та на Сході. Про це сьогодні, 10 березня, під час прес-конференції у Львові заявив лідер «Громадянської позиції» Анатолій Гриценко.

Він наголосив, що не може бути поділу на правильну і не правильну церкву. Водночас Гриценко заявив, що не підтримує патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва.

«Моя позиція щодо Гундяєва висловлена і відома . Ті, хто в соцмережах звинувачують мене у підтримці ворога, самі без Христа. В перші тижні війни мій син був захоплений в полон, де його катували, але після цього він пішов у військкомат і рік відслужив на Сході. Те, що Папа Римський пішов на поводу в Кіріла, не повинно відвернути прихожан УГКЦ, щоб вони не ходити до церкви. Людину треба поважати», - сказав Гриценко.

З приводу виходу з партії Олега Канівця він сказав: «Канівець хай скаже за себе. Якщо вважає мене зрадником – це хвороба».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ