Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

ХАМАС розкритикував запит Хана щодо ордерів на арешт його лідерів

Представники ХАМАСу засудили клопотання головного прокурора Міжнародного кримінального суду Каріма Хана про арешт трьох керівників угруповання у справі про напади на південь Ізраїлю 7 жовтня.

Про це повідомляє CNN з посиланням на заяву ХАМАС, пише Суспільне. 

В угрупованні заявили, що "рішуче засуджують спроби прокурора МКС прирівняти жертв до агресорів, видавши ордери на арешт ряду лідерів палестинського опору без правових підстав".

У ХАМАСі зазначили, що ордери на арешт прем’єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньягу та міністра оборони Йоава Галланта через військову кампанію Ізраїлю в Газі надійшли "із запізненням на сім місяців".

У заяві групи також йдеться, що прокуратура повинна була видати ордери на арешт "усіх відповідальних керівників окупації, які віддавали накази, і солдатів, які брали участь у скоєнні злочинів", відповідно до статуту суду.

Головний прокурор Міжнародного кримінального суду Карім Хан запросив ордери на арешт премʼєра Ізраїлю Біньяміна Нетаньягу, міністра оборони Ізраїлю Йоава Галанта, а також трьох лідерів палестинського руху ХАМАС — керівника угруповання у Секторі Гази Ях'ю Сінвара, головнокомандувача військового крила ХАМАСу Мохаммеда Діаба Ібрагіма аль-Масрі (Дейфа) та голову політичного бюро угруповання Ісмаїла Ганію. Їх звинувачують у воєнних злочинах і злочинах проти людства.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ