Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Херсонці знову вийшли на акцію протесту – росіяни відкрили вогонь

Херсонці, незважаючи на викрадення людей російськими загарбниками і на те, що військові використовують зброю проти мирних мітингувальників, вийшли на площу Свободи, російські військові знову по них стріляють.

Як передає Укрінформ, про це херсонці повідомляють у Фейсбуці, транслюючи онлайн акцію протесту.

Російські окупанти попередили з гучномовців тих, хто вийшов на площу Свободу, що мітинги заборонені.

Багатьох учасників таких мирних заходів російські агресори вже викрадали, проте херсонці все одно зібралися, розповідають учасники мирної акції. За їх словами, херсонці хочуть показати агресору, що не бояться його.

Незважаючи на вимоги озброєних російських військових розійтися, херсонці вигукують: «Херсон – це Україна!», «Слава Україні!». 

Вони проголошують антиросійські, антипутінські речівки, відомий вислів про російський корабель, звертаючись до російських військових херсонці кричать: «Дамой!» та проклинають їх.

Люди викрикують, що не розуміють нічого, що агресори наказують, і пропонують їм перейти на українську мову. Російські військові почали стріляти, використовують газові гранати. Як повідомляють люди, є постраждалі, зокрема, одна з учасниць акції має поранення ноги. Люди не розходяться, вони зосередилися на бульварі Мирному, поблизу площі Свободи.

Також сьогодні жителі Каховки вийшли на мирний мітинг. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ