Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

18% українців пʼють щодня або кілька разів на тиждень

Майже кожен п’ятий мешканець нашої країни вживає алкоголь хоча б один раз на тиждень.

Фото: Depositphotos

Онлайн-опитування опублікував Український інститут майбутнього.

Більшість учасників опитування (82% респондентів) зазначили, що вживають алкогольні напої. 64% вживають алкоголь декілька разів на місяць або рідше. Часто вживають алкоголь (декілька разів на тиждень або майже кожного дня) 18% опитаних.

Також дослідження показало, що дещо більше тих, хто вживає алкоголь, серед чоловіків. Серед них більше і тих, хто вживає алкоголь регулярно або достатньо часто.

У вікових групах найбільше людей, що вживають алкоголь, спостерігається серед людей середнього віку (36-50 років), а ось регулярне вживання більш характерно для молоді (18-35 років).

Зазначається, що споживання алкоголю в різних регіонах України має певні розбіжності, так, наприклад, порівняно більше тих, хто вживає алкоголь, серед киян. Проте частота споживання алкоголю в різних регіонах суттєво не відрізняється.

Окрім того, українці назвали добірку з п'яти улюблених занять, які останнім часом приносять задоволення. До них ввійшли: е-спілкування з рідними / дітьми / друзями, прогулянки на свіжому повітрі, перегляд фільмів / сералів вдома. Також опитані люблять проводити свій час в інтернеті (YouTube, соцмережі, сайти) та за прослуховуванням музики (частіше для молоді), або читанням та спілкуванням з домашніми тваринами (для людей старшого віку).

"Для того, щоб відпочити, розслабитись, набратися сил українці найчастіше дивляться кіно / серіали, спілкуються з рідними в сімейному колі або спілкуються з друзями, відпочивають на природі, намагаються більше спати або просто, перебуваючи вдома, нічого не роблять", — йдеться у повідомленні.

Онлайн дослідження було проведене кампанією “Нью Імідж Маркетинг Груп” на замовлення Українського інституту майбутнього серед 1205 респондентів, що проживають на території України Україна (крім населених пунктів на тимчасово окупованих територіях частини Донецької, Запорізької, Луганської та Херсонської областей, окупованої АР Крим).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ