Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Холодницький: Держбюро розслідувань запрацює не раніше січня

Державне бюро розслідувань запрацює не раніше січня 2017 року. Таку думку в інтерв'ю Українським Новинам висловив спеціалізований антикорупційний прокурор Назар Холодницький.

"Якщо все буде йти позитивно і при всьому сприянні, дай Бог, щоб вони з 1 січня (2017 року) запрацювали", - зазначив він.

"А фінансування на ДБР виділено? Щоб директор Держбюро не почав свою роботу, як я свого часу, коли ходив у парламентські комітети, Адміністрацію Президента "вибивати" фінансування", - додав він.

З 1 березня, як це передбачає законодавство, бюро розслідувань не запрацює ніяк.

"Воно не запрацює. Там немає, кому працювати. У грудні 2015 року на комітеті ВР ми разом з Горбатюком (начальником управління спецрозслідування ГПУ) це питання піднімали, але тоді на це не звертали увагу депутати. А зараз вони здивовані", - зазначив Холодницький .

Він додав, що 24 лютого Кабінет міністрів тільки визначив своїх трьох кандидатів до конкурсної комісії, яка має обрати керівника бюро.

"Але обрати керівника не означає, що орган уже запрацював, це тривалий процес", - зазначив він і додав, що "потрібно активно педалювати питання ДБР". 

На його думку, щоб не припинилося розслідування "справ Майдану", необхідно відстрочити норму про запуск ДБР.

"Конкурс на директора ДБР може тривати два-три місяці. Дай бог, щоб на 1 червня був обраний директор", - підсумував Холодницький.

Як відомо, 27  лютого президент Петро Порошенко підписав указ "Про визначення осіб до складу комісії з проведення конкурсу на зайняття посади директора Державного бюро розслідувань".

Верховна Рада ухвалил закон "Про Державне бюро розслідувань" 12 листопада 2015 року, документ було підписано президентом 14 січня 2016 року. ДБР здійснюватиме правоохоронну діяльність "з метою запобігання, виявлення, припинення, розкриття та розслідування злочинів, віднесених до його компетенції".

УП

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ