Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Холодницький доручив перевірити, як Лещенко купив квартиру

Заступник генпрокурора, глава Спеціальної антикорупційної прокуратури Назар Холодницький доручив перевірити законність придбання нардепом від БПП Сергієм Лещенком елітної квартири. Про це він повідомив у Facebook.

"Доручив НАБ України перевірити інформацію, викладену в засобах масової інформації щодо законності набуття у власність народним депутатом Сергієм Лещенком квартири у місті Києві", – йдеться у повідомленні.

"У випадку встановлення ознак злочину, антикорупційними органами буде вжито всіх передбачених законом заходів для притягнення винних осіб до кримінальної відповідальності", – запевнив він.

У НАБУ в свою чергу пояснили, що питання моніторингу способу життя осіб, уповноважених на виконання функцій держави, відноситься радше до компетенції Агентства із запобігання корупції, аніж Антикорупційного бюро.

"Утім, враховуючи, що потужності НАЗК ще формуються, вагомий суспільний резонанс, а також на підставі звернень антикорупційного прокурора та самого народного депутата НАБУ проаналізує і дасть відповідну оцінку нещодавній операції з придбання паном Лещенком у власність нерухомості", – йдеться в коментарі бюро.

Про результати перевірки обіцяють повідомити додатково.

Як повідомлялося, народний депутат Сергій Лещенко придбав квартиру площею 192 квадратних метрів у новобудові в центрі Києва.

Він пояснив, що купив квартиру на свої заощадження й гроші, взяті в борг. Партнером капіталовкладення стала його дівчина Анастасія Топольська.

"В декларації за 2016 рік все це буде відображено", – запевнив він.

Лещенко закликав Національне антикорупційне бюро і Національне агентство із запобігання корупції перевірити купівлю ним квартири в центрі Києва.

Він наголошує, що кошти, сплачені за квартиру, є чесно заробленими, і придбання квартири не порушило відповідних вимог антикорупційного законодавства України.

На термін такої перевірки він заявив про складання повноважень члена правління політичної партії ДемАльянс.

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ