Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Хто може в Україні достроково вийти на пенсію

В Україні можна вийти на пенсію раніше зазначеного закону. За таких умов стаж повинен становити приблизно від 20 до 26 років. Втім для цього потрібно відповідати певним вимогам.
Фото - Мінреінтеграції

Відповідно до закону право на пенсію за вислугу років мають люди, які працюють в окремих галузях народного господарства, працівники закладів охорони здоров'я та закладів освіти, льотчики, моряки, а також артисти театрально-концертних та інших видовищних закладів, підприємств і колективів тощо.

Міжнародний незалежний бізнес-експерт, аналітик Вячеслав Онишкевич розповів хто ж саме може скористатись такою пільгою:

  • Незалежно від віку працівники закладів охорони здоров’я та закладів освіти за наявності роботи на відповідних посадах не менш як 26 років 6 місяців можуть вийти на пенсію достроково.
  • До прикладу, артисти це можуть зробити за наявності стажу творчої діяльності від 20 до 35 років.
  • Робітники локомотивних бригад і окремі категорії працівників, які безпосередньо зайняті організацією перевезень і забезпечують безпеку руху на залізничному транспорті та метрополітенах при досягненні пенсійного віку (чоловіками – 55 років, жінками – 50 років) можуть вийти на пенсію за вислугу років.
  • Механізатори (докери-механізатори) комплексних бригад на вантажно-розвантажувальних роботах у портах теж при досягненні пенсійного віку, як у робітників локомотивних бригад, можуть раніше піти на пенсію зі стажем у 26 років 6 місяців.
  • Вік працівників, які здійснюють управління повітряним рухом, можуть вийти на пенсію у віці: чоловіки – 50 років, а жінки – 45 років зі стажем у 20 років.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ