Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В найближчі десять років пенсійний вік підвищуватися не буде, - Рева

Міністр соціальної політики Андрій Рева висловив думку про те, що в найближчі 10 років не буде необхідності підвищувати пенсійний вік - проблеми підвищення відрахувань до бюджету можна буде вирішити за рахунок детінізації економіки.

"Ось коли ми витягнемо людей з" тіні "по максимуму - так, щоб хоча б відсотків 90-95 працювали легально, тоді скажемо:" Стоп! Більше резервів немає ". Ми порахували, що в найближчі десять років не буде необхідності в підвищенні пенсійного віку. Через 10 років така проблема теоретично може виникнути - будемо дивитися", - сказав міністр, повідомляє 112 канал.

При цьому у відомстві сподіваються постійно зменшувати дефіцит пенсійного фонду: в 2016 році він становив 145 млрд, в 2017 році - 141,5 млрд, а на 2018 й запланований на рівні 139 млрд гривень.

"139 млрд - теж реальна цифра. Хоча ми можемо збільшити її до 141,5. За правилами МВФ: якщо у вас є додаткові гроші, ви їх направляєте на покриття дефіциту. Ми їх переконали, що цього робити не можна, тому що у людей дуже мізерні пенсії, вони не витримають. І тоді досягли компромісу: рубіж в 141, 5 млрд не перетинаються, але протягом 4 років вирівнюємо пенсійне забезпечення ", - пояснює міністр.

Gazeta.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ